Bajaga i Instruktori iznenadno objavili novi album “Ovaj svet se menja”
21. rujna 2020.
Music Box (9893 Članci)
Podijeli

Bajaga i Instruktori iznenadno objavili novi album “Ovaj svet se menja”

Legendarni Bajaga i Instruktori objavili su novi, trinaesti studijski album “Ovaj svet se menja”. Album je dostupan na svim streaming servisima, a u fizičkoj prodaji će se naći uskoro po cijeni od 99 kuna. Uz album predstavljen je i prvi službeni singl, naslovna pjesma “Ovaj svet se menja” koja je potpuno nova i napisana je za vrijeme karantene. 

Album “Ovaj svet se menja” donosi devet pjesama, otprije dobro poznatih, ali snimljenih i masteriranih ponovo. Radi se o televizijskim i filmskim hitovima, kao i onima iz mjuzikla te pjesama koje je Bajaga napisao za druge i kako je sam rekao za Novosti.rs:„Nikada nisam pjevao Ja sam se ložio na tebe, Moja draga, Tvoje oči, mnogo ljudi voli pjesmu iz Otvorenih vrata. Za vrijeme korone smo se, uglavnom, bavili otkazivanjem koncerata, shvatili smo da jedino može da nas izvadi to da sjednemo i nešto radimo.” Bajagin prepoznatljiv vokal i izričaj, vrhunska svirka njegovih Instruktora i činjenica da je sve snimljeno u „Studiju O” Olivera Jovanovića garancija su da se radi o vrhunskom rock albumu, s pop primjesama, sve ono što smo navikli dobiti od Bajage i Instruktora.

Album Ovaj svet se menja” je uronjen u osamdesete, ali produkcijiski je suvremen. Izvršni producent je Dragoslav Gane Pecikoza (GMR, Beograd) dok je producent albuma Aleksandar Saša Habić, kultno ime i vjerni suradnik Bajage i Instruktora. Za sjajno likovno oblikovanje albuma zaslužan je Vukašin Marković koji je cijeli album uobličio kao svojevrsnu putovnicu Bajage i Instruktora – osobna karta benda.

Album otvara naslovna pjesma Ovaj svet se menja”, a od ostalih tu su nove verzije hitova Zdravka Čolića, Tvoje oči” i “Moja draga”, “Ja sam se ložio na tebe” koju je Bajaga napisao još kao član Riblje čorbe, Ni na nebu ni na zemlji”, naslovna pesma iz istoimenog filma, Otvorena vrata” iz istoimene serije, kao i Mladost iz predstave Ženidba i udadba, s djelomično izmijenjenim tekstom i posvećenoj velikim Arsenu Dediću. Osim spomenutih tu su i dvije pjesme nastale ove godine za potrebe filma Hotel Beograd, publici već dobro poznata Darja u duetu s Milošem Bikovićem i Kako se to naziva”.

„Jedan od najvažnijih zadataka diskografa, a pogotovo diskografskih kuća PGP-RTS i Croatia Records-Jugoton je prepoznati, njegovati i uvijek biti uz svoje najbolje izvođače. Bajaga i Instruktori sinonim su za dobru pjesmu, odličan aranžman i savršenu izvedbu, a to upravo dokazuju s novim izdanjem. Zajedničkim snagama i obostranim poslovnim uvažavanjem ponovo predstavljamo i na CD-u i na vinilu odlične pjesme. Za mene i moje suradnike ponovo ugodan zadatak je promovirati i radovati se pozitivnim vibracijama, rekao je Želimir Babogredac, direktor diskografske kuće Croatia Records, u izjavi za RTS, a Vladimir Grajić, direktor diskografske kuće PGP-RTS je dodao: „Najbolji uvijek idu s najboljima! Još jedanput, Croatia records i PGP-RTS udružuju snage i objavljuju novi Bajagin studijski album. U tom trouglu velikih, najsretniji će biti slušatelji.”

Osim na CD-u, album će biti objavljen i kao bogato opremljeno vinilno izdanje uz koje će doći i download kartica za preuzimanje pjesama u mp3 verzijama.

Foto: Nikola Knežević