Odlučili su reći istinu! Bend 058 predstavlja pjesmu kakvu nismo od njih navikli čuti
13. listopada 2020.
Music Box (10587 Članci)
Podijeli

Odlučili su reći istinu! Bend 058 predstavlja pjesmu kakvu nismo od njih navikli čuti

Platonova, Kantova ili možda Nietzscheova, istina je jedna od temeljnih filozofskih pojmova, koji je kroz povijest nailazio na različite definicije i tumačenja. Tako smo je i danas skloni doživljavati ovisno o kutu gledišta.

Iako do sada nisu radili pjesme s angažiranim stihovima, uslijed raznih društvenih zbivanja, naš nagarađivani americana country bend 058 iz Splita odlučio se po prvi puta okušati u kazivanju svoje istine. Tako je Istina postala tema i naslov njihove nove pjesme.

„Inspiracija za pjesmu dobivena je raznim društvenim događanjima s kojima smo svakodnevno okruženi i silnim nepravdama prema malom, običnom čovjeku, koji rijetko podiže svoj glas. Iako do sada nismo radili pjesme s angažiranim tekstovima, sveukupna situacija nas je potakla da se ovaj put odlučimo na angažirani tekst. Kako bismo potpuno skrenuli pažnju na snagu teksta odlučili smo je objaviti samo u audio verziji, koja je glazbeno žešća od dosadašnjih pjesama.“, pojasnio je Branko Mamut, autor i osnivač benda.

Tako dobivena pjesma, angažiranih stihova i čvršćeg country glazbenog izričaja, potaknula je članove benda da i ovaj put vokalnu izvedbu povjere Predragu Lovrinčeviću, koji, uz povremeno preuzimanje uloge lead vokala od Jelene Bebić, u bendu svira usnu harmoniku. Glazbu za pjesmu skladao je Branko Mamut, a stihove ispisala Mara Jurčević, dok je energičan country aranžman osmislio Ivan Cinotti.