PREMIJERA: Poslušajte kvarnersko-kalifornijsko indie osvježenje, “I Am” Lade Bartoničeka i Matilde Krulder
13. listopada 2020.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Poslušajte kvarnersko-kalifornijsko indie osvježenje, “I Am” Lade Bartoničeka i Matilde Krulder

Ljeto 2020. mnogi će pamtiti po ne tako dobrim stvarima, ali unatoč svemu, dogodile su se i zanimljive priče. Jedna takva dolazi iz Rijeke. Lado Bartoniček iz Atmospherica ljetos je upoznao Matildu Krulder, mladu glazbenicu iz Kalifornije.

Opuštena atmosfera, pozitivni ljudi, gitare i vokali i energija koja trenutno obuzima, stvorili su predivnu pjesmu “I Am”. Lado i Matilda povezali su se na prvu, a njegova glazba i njezin tekst nastali su u dahu.

Matilda Krulder u glazbi i s glazbom je odmalena. Šest godina je učila operu i pohađala vokalni program za mlade umjetnike Sveučilišta u Bostonu, a jazz koji je počela svirati u mladosti ostao je njezin omiljeni žanr za pjevanje. Također sklada i izvodi vlastitu glazbu. Njezina je strast i cilj korištenje glazbe i umjetnosti za širenje komunikacije i razumijevanja između različitih kultura i promicanje diplomacije.

“Nevjerovatno kako smo si glazbeno kliknuli! Bio sam kod prijateljice sa društvom. U jednom trenu slušali smo neke moje pjesme u zabavljali se. Matilda, koju nisam do tada poznavao, pridružila nam se sa svojom gitarom i nastavili smo zajedno. U jednoj improvizaciji neke moje melodije Matilda je napisala stihove i duet je bio gotov. Ubrzo nakon toga, u svega par dana ja sam napravio pjesmu, snimili smo vokale i video spot. Bilo je baš inspirativno i zabavno glazbeno iskustvo.” – prepričao je Lado.

Matildini stihovi, glas i interpretacija savršeno su se spojili s glazbom i nastala je osvježavajuća indie pjesma “I Am” koja osvaja na prvu i zove na repeat. “Rad s Ladom je apsolutno zadovoljstvo. Stvaranje ove pjesme opisala bih kao brzo i zabavno. Lado je vrlo opušten i otvoren, pa je rad i stvaranje s njim naravno užitak.” – kratko je rekla i dodala kako nije na bolji način mogla ispratiti Hrvatsku i ljeto 2020.

Glazba povezuje na najraznije načine, spaja ljude bez obzira odakle su, koje su boje kože, u koga vjeruju i kojim jezikom govore. Ona je univerzalna energija uz koju nastaju najčudesnije stvari, a pjesma “I Am” upravo to i pokazuje.

Foto: Ana Bartoniček