Albina, finalistica The Voicea Hrvatska, u spotu za prvi singl spojila ljubav prema glazbi i plesu
27. listopada 2020.
Music Box (10005 Članci)
Podijeli

Albina, finalistica The Voicea Hrvatska, u spotu za prvi singl spojila ljubav prema glazbi i plesu

Šira javnost upoznala ju je kao finalisticu treće sezone showa The Voice Hrvatska, a došao je trenutak da se ova mlada splitska pjevačica predstavi i samostalnim glazbenim radom.

Nakon što je nedavno predstavila debitantski singl ”Imuna na strah“, Albina objavljuje i prateći spot! Video je snimljen u zagrebačkom kazalištu Komedija, u suradnji s timom predvođenim redateljicom Sandrom Mihaljević. Pjevačica je tom prilikom spojila ljubav prema glazbi i plesu te se po prvi put okušala u penjanju na svilu, u čemu su joj pomogli hrvatski plesači i akrobati Emil Kuzminski i Mateja Ivanković.

“Snimanje ovog spota je bilo jedno jako zanimljivo iskustvo. Sandra Mihaljević je smislila ideju koja je bila prilično ambiciozna i posebna – scenarij kao da je rađen za neki film, zbog čega je i proces nastajanja videa bio izazovan. Emil i Mateja, koja je u spotu odradila tehničke pokrete koje ja nisam mogla, imali su jako važnu ulogu tijekom čitavog snimanja; bili su profesionalni, pristupačni i nije mi bilo teško opustiti se uz njih. Sve vratolomije radili smo s visine, koje se inače plašim, zbog čega vidim simboliku u povezanosti spota i teme pjesme. Drago mi je da sam imala priliku okušati se u takvom nečem i presretna sam jer smo uspjeli realizirati tu ideju, Sandra i tim su odradili odličan posao. Jako sam zadovoljna, nadam se da će vam se spot svidjeti”, izjavila je Albina.

Uz nju, riječi hvale o čitavom procesu snimanja imao je i plesačko-akrobatski duo, koji se također pojavljuje u spotu: “Na snimanju nam je bilo zabavno i opušteno, uz takvu ekipu ne može biti drugačije. Albina je veliki profesionalac, jako draga osoba s predivnim glasom koja se bez straha okušala u penjanju na svilu. Sve je odradila kao od šale, jako nam je drago što nam je ukazala povjerenje. Ne bismo imali ništa protiv da se ovo iskustvo ponovi”, komentirali su Emil i Mateja.

Pjevačica je tijekom snimanja spota surađivala s timom sastavljenim od imena zaslužnih za zamijećene spotove hrvatskih glazbenika. Uz Sandru Mihaljević, koja potpisuje režiju, montažu i kameru, dio čitave priče bili su Igor Ivanović (fotografija, kamera, montaža, boja), Amir Mulić (rasvjeta), Katrin Mraković (asistent produkcije) i Ivan Vranjić (kamera).

Bilo je posebno zadovoljstvo raditi s mladom i talentiranom Albinom te nevjerojatnim Emilom i Matejom. Albina se potpuno prepustila ulozi i sa smiješkom na licu otisnula u visine kazališta Komedije. Kako kaže naslov pjesme, doista je imuna na strah. Snimali smo do dugo u noć, ali u nijednom trenutku nisam na Albininom licu vidjela umor. Činilo se da doista uživa u svakom trenutku snimanja, kao što uživa u vlastitoj pjesmi. Sigurna sam da se to vidi i čuje”, komentirala je Sandra Mihaljević.

Singl “Imuna na strah” snimljen je u suradnji s cijenjenim hrvatskim autorom i producentom Branimirom Mihaljevićem (Oliver Dragojević, Nina Badrić, Željko Bebek, Franka Batelić…) te Tihanom Buklijaš Bakić, jednom od najprisutnijih voice-over artista u hrvatskom eteru. Kao glazbeni perfekcionist, Albina je pjesmi u fazi nastajanja poklonila čitavu pažnju: „Kad radim na nekom projektu volim se tome u potpunosti posvetiti. Moja prva pjesma nije bila iznimka; bila sam u tome i glavom i srcem. Jako me veseli sve što se događa, znam da sam na pravom putu.“