Dino Merlin videospotom koji oduzima dah najavio 12. studijski album
29. listopada 2020.
Music Box (9748 Članci)
Podijeli

Dino Merlin videospotom koji oduzima dah najavio 12. studijski album

Dino Merlin, najveća regionalna zvijezda objavio je večeras „Mi”, prvu pjesmu s novog albuma. Bit će to dvanaesti studijski album ovog kantautora, prvi nakon albuma Hotela Nacional objavljenog 2014. godine.

„Pjesma ‘Mi’ je pjesma o nama u svijetu koji se mijenja i nama koji se mijenjamo zajedno sa svijetom, htjeli mi to ili ne. Da li će to biti promjena nabolje ne zavisi samo od svijeta nego i od nas”, poručio je Dino Merlin te dodao: „U vrijeme pandemije, još jednom vidimo kako smo upućeni jedni na druge, kako zavisimo jedni od drugih, kako smo zajedno u ovome i kako samo zajedno možemo preživjeti ovu novu nevolju koja nas je zadesila i kako bismo više nego ikad trebali biti ‘Mi’.”

Iako je singl bio planiran za proljeće ove godine, epidemija je odgodila objavljivanje pjesme za neka bolja vremena. „S obzirom da bolja vremena sporo dolaze, život ide dalje, a pandemija, čini se, nema namjeru brzo otići, život i ‘Mi’ moramo dalje. Život ne čeka na nas pa ni ‘Mi’ nećemo čekati na život, već trebamo živjeti i raditi. Tako da je proljeće za pjesmu ‘Mi’ stiglo krajem oktobra”, zaključio je Dino Merlin.

Iako vremena nisu najsretnija, ne smijemo gubiti optimizam, vjeru i nadu. Moramo pokazati jedni drugima, ali prije svega samima sebi, da iz loših vremena možemo izaći kao bolji i plemenitiji ljudi. To je jedna od poruka pjesme „Mi”.

Videospot sniman je u crnogorskom kompleksu Porto Montenegro, marini i nautičkom naselju u bokokotorskom zaljevu koji je pod zaštitom UNESCO-a, a gdje je večeras i organizirana promocija novog singla i spota Dine Merlina.

Foto: Edvin Kalić