Pogledajte novi spot Lu Jakelić koja ne prestaje oduševljavati
30. listopada 2020.
Music Box (11091 Članci)
Podijeli

Pogledajte novi spot Lu Jakelić koja ne prestaje oduševljavati

Glazbenica koja svojim transformacijama iznova oduševljava gledatelje ispred malih ekrana objavila je novi spot za autorsku pjesmu Jesmo li sami?.

Transformacijom u Severinu kao natjecateljica showa Tvoje lice zvuči poznato impresionirala je javnost i samu Severinu koja joj je komentarom na Instagramu poručila da se zaljubila, istaknuvši da je bila “savršena” te joj poželjela dobrodošlicu u klub. Osim malih ekrana, video u kojem talentirana Lu utjelovljuje regionalnu pop ikonu pokorio je i YouTube gdje se trenutno nalazi na prvom mjestu u trendingu.

No, talent Lu Jakelić sada dolazi do izražaja u drugačijem, svemirskom obliku spota za posljednji singl s debitantskog albuma Sve o čemu sam šutjela. Iako objavljen krajem prošle godine, debitantski je album na top listi najprodavanijih izdanja do danas proveo čak 34 tjedna. Najvjernija publika isti je slušanjem u momentu gurnula na prvo mjesto najslušanijeg albuma na digitalnim streaming servisima. Za promociju albuma u zagrebačkoj Ludoj Kući tražilo se mjesto više, dok ju je struka nagradila nominacijom za Porin u kategoriji za najboljeg novog izvođača godine.

Jesmo li sami? otvara album koji su kritičari okarakterizirali kao “zaokruženu glazbenu priču koja je nastala iz prijeke potrebe, a ne pukog komercijalnog umišljaja”, dok su Lu, koja sama piše i sklada svoje pjesme, prozvali “pop rock poetesom u tijelu dobre djevojke iz susjedstva”.  Godinu dana kasnije, ova pjesma zatvara ciklus albuma kao posljednji singl, uz kadrove scenarija iza kojeg stoje producent Rejhan Okanović i Lu:

Imali smo ideju spojiti prošlost i sadašnjost, moj početak i trenutnu verziju. Rekreirali smo stoga kadar druge autorske pjesme Ljudi od dima. Spojili smo ga s novijim vizualom u kojem sam ipak danas puno hrabrija, izoliranija, još korak bliže umjetničkoj slobodi. Oni koji me prate od prvih dana prepoznat će rekreirane dijelove, dok će novi slušatelji shvatiti “razgovor” na kraju spota.”

Nakon svih promjena koje je donijela 2020. godina, Lu ostaje pozitivna, a pjesme za novi album već su u pripremi.
U ovih samo godinu dana želim si priznati sve navedene uspješne trenutke i hrabro zakoračiti u neka nova vremena i projekte” – zaključila je Lu.

Fotografije: Nikola Grabovac