Kandžija postao bugarski influencer i konačno otkrio što znači “Rokatiki”
12. studenoga 2020.
Music Box (11095 Članci)
Podijeli

Kandžija postao bugarski influencer i konačno otkrio što znači “Rokatiki”

Albumom “Plafon” pokorio je domaću scenu prošle godine, a Kandžija publici sada predstavlja novi spot za singl “Rokatiki”. Nakon brojnih uspješnica poput pjesama “Seljak”, “Nemoguće” i “Magična butra”, došlo je vrijeme da majstor domaćeg hip-hopa objasni svima što znači “Rokatiki”.

U samom spotu sudjelovalo je oko 40 ljudi ljudi, sniman je na oko 15 lokacija, 3 grada, 2 zemlje, jedna ljubav. Svi koji su sudjelovali su stvarno bili odlični i hvala im što su nam čak i u ovim čudnim vremenima pomogli da zajedno svi objasnimo što znači “Rokatiki” zapravo. Samo ljubav svima”, rekao je Kandžija.

Spot je režirao, producirao te napisao scenarij sam Kandžija, a inspiraciju je, kako kaže, našao u divnoj zemlji Bugarskoj za koju ističe da je skriveni dragulj. Snimali su Tin Majnarić, Dalibor Skočić te Marko Žuljević na dronu. Za montažu i efekte zaslužna je ekipa TETRABOT studija koja već 12. put surađuje s Kandžijom na produkciji spota, te su jedini stalni suradnik u njegovim vlastitim spotovima od same ideje pa do kraja. Upravo su oni za ‘Rokatiki’ napravili montažu (Maida Srabović), ali i vizualne efekte (Vedran Štefan) u svom osebujnom razigranom stilu te su ovime zaista okrunili njihovu uspješnu suradnju. Plesale su kao belomanastirke, a i prerealno i fantastično odglumile djevojke iz Plesnog studija Shine iz Osijeka, pod vodstvom Mire Sekereš, te koreografijom nje i Suzane Žuljević. Uz njih moramo istaknuti i iznenađujuću, ali vrhunsku solo ulogu mladog glumca Gordana Marjanovića.

Osim Kandžije, zvijezde spota su Damir Martinović Mrle kojeg je posudio od Leta 3 i pojavljuje se kao tribute za legendarnog bugarskog nogometaša Trifon Ivanova, a tu su još i Gole žene te poznati zagrebački reper Khan koji glumi menadžera.

Album “Plafon” Kandžija je objavio za vlastiti label Zlatne žbice, a nakon izlaska album je bio najstreamaniji u Hrvatskoj na digitalnim servisima. Upravo tim albumom zaradio je i nominaciju za nagradu Porin u kategoriji Najboljeg albuma klupske glazbe. Od posljednjeg izdanja Kandžije s Golim ženama čekalo se pune četiri godine, a obzirom na reakciju kritike i publike, Kandžija je zadržao status jednog od najboljih domaćih hip hopera.