Marčelo poklonio vjernoj publici novo izdanje pjesme “Sveti bes”
6. prosinca 2020.
Music Box (10880 Članci)
Podijeli

Marčelo poklonio vjernoj publici novo izdanje pjesme “Sveti bes”

„Iako mračna i teška stvar, ’Sveti bes’ oduvijek je spadao u one publici najdraže”, kaže Marko Šelić Marčelo o novom izdanju pjesme koja u redovima štovatelja uživa gotovo kultni status.

Riječ je o novoj verziji, koju je, prema originalnoj kompoziciji Rade Sklopića Rejda napravljenoj prije deseteljeće i pol, ovoga puta odsvirala banjalučka Rock Simfonija. Marčelo je na njihovim koncertima već godinama rado viđen gost, a na repertoaru se, između ostalog, često nalazio i „Sveti bes”, koji za autore ima posebnu emotivnu vrijednost:. „To je prvo što smo nas dvojica, kao kompozitor i tekstopisac, ikada napravili zajedno, a na refrenu su, osim Dragoljuba Markovića i Gage Ilinčića, i vokali našeg druga Boksija Kinđića, koji više nije među nama.” Animirani spot djelo je Mustafe Mulahusejnovića, vizualnog umjetnika koji se ovoj pjesmi također vratio: u vrijeme njenog prvobitnog objavljivanja, nadahnula ga je za „prvu ruku” videa, kojom je u sliku pretočen dio pjesme. Sada je pred publikom dovršen rad, takav da u stopu prati i dodatno dočarava atmosferu pesme.

Ovim izdanjem Marčelo i njegovi suradnici najavljuju čitav niz projekata na kojima marljivo rade: „Godina nam je svima izmakla iz ruku: umjesto u studiju, proveli smo je u kućnoj radinosti i strepnji od loših vijesti, dovijajući se kako da je pregrmimo, pošto je najveći dio naših aktivnosti, samim tim i prihoda, bio onemogućen. Sljedeća godina zato mora biti velika i puna elana. Osim obećanog novog albuma, čiji smo prvi singl („Udahni”) objavili u veljači, bit će tu i jedan zaseban mini-album (7 pjesama) za ljubitelje našeg starijeg zvuka, kao i glazba iz predstave „Bura” i Rejdov novi samostalni kompozitorski album ’12 Rooms’. Što se pak ’Svetog besa’ tiče, remake nije tu da zamjeni staru verziju. Zajedno sa spotom on je poklon u znak zahvalnosti našoj publici. Za vjernost, ljubav i strpljenje.”

Foto: Ana Kašćelan