Nagrađivani hrvatski DJ-i osvojili dvorce, utvrde i stare gradove
10. prosinca 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Nagrađivani hrvatski DJ-i osvojili dvorce, utvrde i stare gradove

Udruga Klubska kultura kao utemeljitelj nagrade „Ambasador“ koja se dodjeljuje akterima elektroničke glazbe za ostvarenja u proteklih 12 mjeseci, uoči svog petog izdanja pripremila je video projekt „Renaissance“ s ciljem turističke promidžbe povijesne i kulturne baštine renesansne Hrvatske poput dvoraca, utvrda i starih gradova uz atraktivne nastupe nagrađivanih autora elektroničke glazbe.

Video epizode čije će se premijere moći gledati svake nedjelje od 13. do 27. prosinca u 20h,  snimane su s nekoliko kamera i dronom na tri srednjovjekovne lokacije u Hrvatskoj: Dvor Veliki Tabor – Košnički Hum; Trsatski kaštel – Rijeka; Tvrđava Fortica Starigrad – Omiš.

Publici će se predstaviti dobitnici nagrade „Ambasador“ u trajanju od 60 minuta – Yakka, Dalton Trance Teleport Live & Roko Pečarić, DJ Jock.

Video premijere će se održati posljednje tri nedjelje u 2020.g. na društvenim mrežama Facebook (Ambasador.hr) i Youtube (Top DJ Room i drugi) kao i medijskih partnera Klubskascena.hr, Ravers Hits, I Love Minimal Techno, Top DJ Room, Pozitivan Ritam, Yakka, Dalton Trance Teleport, DJ Jock, Dvor Veliki Tabor, Grad Omiš, Visit Omiš, Visit Zagorje, a rasporedi emitiranja su sljedeći:

Datum: Nedjelja, 13. prosinca u 20h
Lokacija: Dvor Veliki Tabor, Košnički Hum
DJ: Yakka

Plemićki grad Veliki Tabor jedan je od najbolje sačuvanih kasnosrednjovjekovnih i renesansnih utvrđenih gradova kontinentalne Hrvatske, te jedan od najznačajnijih kulturno–povijesnih spomenika profanoga graditeljstva. Yakka je dobitnik nekoliko nagrada “Ambasador” od strane publike i struke; o njemu je ove godine pisao stručni časopis Hrvatskog društva skladatelja “Cantus”, te je jedan od 18 umjetnika koji je sudjelovao na predstavljanju hrvatske elektroničke scene u Parizu 2018. Jedan je od aktualnih predvodnika domaće house scene iza kojeg stoje brojna izdanja.

Datum: Nedjelja, 20. prosinca u 20h
Lokacija: Trsatski kaštel, Rijeka
DJ: Dalton Trance Teleport & Roko Pečarić (bouzouki)

Trsatski kaštel je strateški izbočeni vidikovac na 138 metara visokom brijegu koji dominira Rijekom. Jedna je od najstarijih fortifikacija u Hrvatskom primorju u kojoj su sačuvana obilježja ranosrednjovjekovne gradogradnje. Dalton Trance Teleport je veteran na trance sceni. U autorskom live nastupu promovira svoj treći studijski album „Bazzar“. Dobitnik je „Ambasadora“ za najboljeg goa/psytrance DJ-a prema glasovima publike 2017.g. Uz njega je nastupio i Roko Pečarić koji inače svira na većem broju instrumenata, a na „Bazzaru“ je zaslužan za ekspresiju bouzouki gitare.

Datum: Nedjelja, 27. prosinca u 20h
Lokacija: Tvrđava Fortica Starigrad, Omiš
DJ: DJ Jock

Tvrđava Fortica nalazi se na samom vrhu omiške Dinare. Čim stupite nogom u više od 500 godina staru utvrdu, shvatit ćete zašto su stari Omišani nosili teške kamene gromade na vrh planine. S kule Fortice pruža se pogled na cijeli grad, kanjon rijeke Cetine, na otoke Brač, Hvar i Šoltu, zatim srednja Poljica. Karijera mladog Splićanina, DJ Jocka u neuzaustavljivom je usponu, a apsolutni vladar techno scene Carl Cox istaknuo ga je kao iznimno zanimljivog producenta zvjezdane budućnosti. Pjesma “Raw Love” u samo je nekoliko dana došla na ljestvice najprodavanijih izdanja u svijetu. Redovito se nalazi među laureatima nagrade Ambasador, gdje dvije godine zaredom dobiva nagradu za Najboljeg DJ-a.