Joss Stone vraća se na scenu prvom pjesmom u tri godine!
13. prosinca 2020.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Joss Stone vraća se na scenu prvom pjesmom u tri godine!

Platinasta i Grammyjem nagrađena britanska soul pjevačica i tekstopistkinja Joss Stone objavila je snažnu pjesmu obogaženu gospel zvukom “Walk With Me”.

Pjesma govori o drugoj vrsti ljubavi, ljubavi prema bližnjima, čak i potpuno nepoznatim osobama i svima koji traže zajedništvo u ovo vrijeme neizvjesnosti. Dolazi taman na vrijeme da zagriju duše i ujedine ih u ovo blagdansko vrijeme nakon burne godine.

“‘Walk With Me’ je započela kao romantična pjesma koja traži od nekoga da prošeta kroz život s vama, nekako poput vjenčane pjesme, ako želite”, kaže Stone i dodaje: “Kad smo počeli raditi na tome toliko se toga dogodilo. S pandemijom i onim što se dogodilo s Georgeom Floydom, što je nažalost izazvalo toliko nasilja, pomislila sam da je problem uglavnom s nama i to je najveće ubojstvo – razdvajanje i osuđivanje. Svi se trebaju okupiti kako bi preživjeli ovaj život u miru. Bez zajedništva ništa nije u redu”.

U koautorstvu i koprodukciji Jonathana Shortena, koji sa Stone surađuje od platinastog albuma “Mind Body & Soul” 2004. godine, “Walk With Me” sastoji se i od glasova Legato Vocal Ensemble. Izvorno napisana kao ljubavna pjesma, Stone ju je prepravila u svjetlu nedavnih događaja. “Tako sam prepisala pjesmu i nadam se da će je ljudi shvatiti onako kako je zamišljeno”, kaže Stone. “Kad govorim o herojima, govorim o hrabrim liječnicima i medicinskim sestrama koji su dali toliko svog života da pomognu drugima da ga imaju. A kad govorim o našoj braći i sestrama koji ne mogu disati, to je referenca na Georgea Floyda i mnoge druge koji su pretrpjeli nepravdu i gušenje na bilo koji način, bilo da je to fizički ili emocionalno. Kad kažem uzmi ruku, mislim na bilo koju ruku. Voli sve, mi smo u ovom zajedničkom životu. Jedini način na koji će se stvari popraviti jest ako se maknemo od podjela i crta i volimo se bez obzira na boju ili posao ili zdravlje. Ispravka nije u tome da te crte postanu deblje. Krenimo zajedno. Kroz sve to”, rekla je Joss.

Prateći glazbeni spot za “Walk With Me” također je premijerno prikazan kad i pjesma. Njezin veličanstveni nastup prikazan je u naslovima novina među svim neodoljivim vijestima širom svijeta. Često bosa izvođačica dugo je prikazivala element slobode i mira, a dodatno zrači tim karakteristikama u svom nedavno pokrenutom podcastu “A Cuppa Happy” koji je započeo u srpnju 2020. Njezina emisija dobrog osjećaja nadilazi njezin život kao zabavljača i kopa duboko u razne perspektive s gostima koji se kreću od britanskog komičara Billa Baileya preko seksualne terapeutkinje Laure Berman do glazbenika poput Shaggya i Boy Georgea. Buduća mama također koristi prednost što kod kuće svake nedjelje kuha nešto u kuhinji na Facebooku Live s “Cooking With Joss”. Sirova i šaljiva interaktivna emisija kuhanja s receptima koji uključuju sve, od juhe od češnjaka do britanskih makadamija flapjacks do vražjih jaja.

Foto: Promo