Edi East Trance Blues za kraj godine objavili drugi studijski album!
28. prosinca 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Edi East Trance Blues za kraj godine objavili drugi studijski album!

Edi East Trance Blues predstavlja drugi studijski album “35’61” iz 2020. Caminada”. Dvije su godine prošle od izlaska hvaljenog debitantskog albuma “Sumpor”.

Došla je i godina korone, teških trenutaka i dana, ali blues ne prestaje disati u Edi Maružinu i njegovim suradnicima. Edi sluša blues, svira blues, živi blues. Naš, istrijanski bili bluz!

“Ništa se nije promjenilo u te dvije godine, ni muzika, ni ljudi, a ni tehnika baš. Promjenilo se samo vrijeme. Ovaj je album hommage hodanju… Hodajući gubin svjesnost postojanja ove dimenzije i u tom okviru ovaj je album stvoren, uz puno hodanja. I ovaj je album u potpunosti nastao, dakle stvoren, uvježban, sniman i miksan u istoj prostoriji, u našem studiju u Maružini, od početka Covida 19, negdje u veljači, do listopada 2020., čemu i zahvaljuje naslov „ Tridesetpet minuta i šezdesetjedna sekunda iz dvijetisuće i dvadesete“ ili kraće „35’61” iz 2020.“ koliko iznosi trajanje muzike na ovom albumu. Ili još kraće Caminada. “ – kaže Edi Maružin.

Edi East Trance Blues je bend legendarnog Edi Maružina – frontmena, pjevača, gitarista, autora i vođe jednako legendarnih Gustafa. Nakon što je s Gustafima ostvario gotovo sve što se u glazbi može ostvariti – napisao brojne hitove, snimio albume, nastupao diljem svijeta, dobio priznanja publike i glazbene kritike, osvojio mnoge nagrade… – Edi se posvetio svojoj najvećoj glazbenoj ljubavi – bluesu. I to kako! Debitantski album “Sumpor” (2018.) bez ikakvog problema može stati uz bok najvećim svjetskim blues izdanjima, a njegov nasljednik “35’61” iz 2020. Caminada” je još bolji! Možda najbolja stvar koja nam se dogodila u ovoj nesretnoj godini! Edi East Trance Blues koketira s trance i neo bluesom, istarskom kantom, drum’n’fife i sibirskom stepskom pjesmom. Djeluje kao duo, trio, za fešte i kao kvartet. Gitara, Bubanj, cigar box i bas. Kvalitetu Edija i njegovih prijatelja prepoznala je i blues struka – Edi East Trance Blues je uvjerljivo pobijedio na ovogodišnjem izdanju “Croatian Blues Challengea” te će predstavljati hrvatski blues na “International Blues Challengeu”, najvećem svjetskom blues natjecanju, koje se održava u kolijevci bluesa – Memphisu, 2022. godine.

Popis pjesama:

1. Čujen črčke
2. Magari na hip
3. A u p.m.
4. Za nazad
5. Koliko
6. Uprosti mi
7. Moj črni cvit
8. Luna
9. Noć je
10. Živin soj život
11. A ča sad pensaš

Foto: Ang Maružin