Božićni El bend & Prijatelji snimili pjesmu posvećenu žrtvama potresa u Petrinji i Banovini
3. siječnja 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Božićni El bend & Prijatelji snimili pjesmu posvećenu žrtvama potresa u Petrinji i Banovini

Božićni El bend formiran je u sklopu El Musicante škole gitare, a čine ga polaznici naprednih programa škole.

U protekle tri godine skupili su više desetaka nastupa po knjižnicama, crkvama, staračkim domovima i kulturnim centrima, a bend se može pohvaliti i s nekoliko televizijskih gostovanja na HRT-u.

Uz obrade veselih pjesama i bezvremenskih božićnih klasika, bend izvodi svoje tri autorske pjesme: El Musicante božićnu himnu (2018.), Malu božićnu pjesmu (2019.) i najnoviju – Sanjala sam Božić (2020.) za koju je snimljen spot u suradnji sa vršnjacima koji glumački talent dugi niz godina bruse u ZKM-u.

“Kako je 29.12.2020. Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu pogodio razoran potres jačine 6.2 po Richteru i to u božićno vrijeme, odlučili smo napraviti pjesmu u čast žrtvama potresa te ju posvetiti Lauri Cvijić, trinaestogodišnjakinji tragično stradaloj u potresu. Kao i cijelu Hrvatsku i nas je pogodilo sve što se dogodilo u Petrinji te smo reagirali na način na koji najbolje znamo – glazbom. Nadamo se da će ova pjesma ohrabriti sve ljude pogođene potresom i biti im svjetlo nade za bolju budućnost”, kažu.

Pjesmu Petrinjo nisi sama napisao je Tomislav Šnidarić, voditelj i osnivač škole gitare El Musicante.

U Božićnom El bendu 2020. sviraju srednjoškolci i brucoši: Ivona Ević (vokal, klavijature, gitara), Valentina Ević (vokal, gitara, harmonika), Patricija Runjak (bubnjevi, udaraljke, prateći vokal), Kristina Petek (gitara, flauta, zvonca, prateći vokal), Petra Šnidarić (bas gitara, prateći vokal), Bartol Kadić (akustična gitara, prateći vokal). Pjesmu u suradnji sa Božićnim El bendom izvode i prijatelji glazbenici, pjevači Karmela Babić, Valeria Zanuso i David Balint. Za mix pjesme zaslužan je Marko Kalčić, a spot su snimili i montirali Karlo Gagulić i Danny Gucul