Sjajne svirke uživo i nagrade najboljima stižu u vaše domove: Virtualno pratite treću dodjelu nagrada Rock&Off!
3. veljače 2021.
Music Box (11091 Članci)
Podijeli

Sjajne svirke uživo i nagrade najboljima stižu u vaše domove: Virtualno pratite treću dodjelu nagrada Rock&Off!

Sutra ćemo saznati koja su domaća rock&off imena svojom glazbom obilježila 2020. godinu! Treće izdanje nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off ove godine zbog pandemije koronavirusa emitirat će se online, no to ne znači da publika neće moći uživati u nastupima omiljenih izvođača.

Uživo iz Tvornice kulture u četvrtak, 4. veljače u 20h moći ćete pratiti dodjelu nagrade, kao i nastupe iznenađenja nominiranih izvođača. Izravan prijenos moći ćete pratiti i putem društvenih mreža Music Boxa. Je Veux, Alejuandro Buendija, Nika Turković, One Possible Option, Boris Štok, Zvjezdan Ružić i Mark Mrakovčić potvrdili su svoje nastupe na dodjelama nagrada, ali još nisu otkrili sva iznenađenja koja pripremaju. Irena Žilić i BluVinil na pozornicu dolaze u potpuno drugačijem, ali opet iskrenom izdanju, a o čemu se točno radit moći ćete provjeriti 4. veljače.

Žiri Rock&Off-a čini 83 novinara iz relevantnih domaćih medija, a upravo oni glavni su “krivci” i za ovogodišnje nominacije ove nagrade. Oni svakodnevno prate glazbu, preslušavaju nova izdanja i pišu o njima stoga kad oni kažu da je nešto najbolje, onda to zasigurno i jest! Devet kategorija nagrade Rock&Off su: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama “Rock&Off”, “Pop&Off”, “Rap&Off”, “Elektro&Off” te “Jazz&Off”. Zadnja, deseta, kategorija rezervirana je za “Nagradu publike“.

Podsjetimo, Alejuandro Buendija, Je Veux, Mark Mrakovčić, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković odmjerit će snage u kategoriji Album godine, dok se za pobjedu u kategoriji Pjesma godine “bore” Boris Štok, Goran Bare & Majke, Je Veux, Rundek & Ekipa te Valentino BoškovićBluVinil, Je Veux ili Nika Turković osvojit će Rock&Off nagradu za Veliki prasak godineRock&Off snage odmjerit će J.R. August, Mark Mrakovčić i One Possible Option, u Pop&Off kategoriji nominirani su Boris Štok, Irena Žilić i Je Veux, a za Rap&Off naslov godine natječu se Alejuandro Buendija, Elemental i Kandžija. “Gusto” je u kategoriji Jaz&Off, gdje su nominirani Chui, Doringo, Tamara Obrovac, Transhistria Ensemble i Jazz orkestar HRT-a, Trokut i Zvjezdan Ružić. Za Electro&Off izvođača godine konkuriraju ABOP, pocket palma i The Siids.

Rock&Off Nagrade za životno djelo pripale su nezamjenjivim glazbenim kritičarima, Darku Glavanu i Draženu Vrdoljaku.

Dosadašnja izdanja nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off još uvijek se među ostalim prepričavaju i kao jedni od najboljih tuluma u gradu, a iako je ove godine sve spriječio virus koji hara svijetom, organizatori su obećali da će tu “nepravdu” ispraviti na ljeto kada epidemiološke mjere to dopuste.