Stjepan Jimmy Stanić, bard hrvatske glazbe, predstavlja spot za novu pjesmu “Mama Inez”
3. ožujka 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Stjepan Jimmy Stanić, bard hrvatske glazbe, predstavlja spot za novu pjesmu “Mama Inez”

Objavljena na studijskom albumu “91+”, “Mama Inez” je pjesma s kojom će Jimmy nastupiti na ovogodišnjem 68. Zagrebačkom festivalu. 

Kada govorimo o Jimmyju, godine su tu da zavaraju jer Jimmyjeva vitalnost, glas i geste su nešto što trebate čuti. Jimmy potpisuje glazbu i tekst dok je za aranžman zaslužan cijenjeni dirigent Josip Cvitanović. U spotu za koji režiju potpisuje Tin Majnarić i snimljen je u studiju Croatia Recordsa, osim Josipa Cvitanovića i njegovog orkestra, pojavljuje se i Morana Paškiević, profesionalna plesačica i glumica kazališta Komedija.

“Prolazi sve”, “Jutro će promijeniti sve”, “Moja kobila Suzy” i “Dimnjačar” (u duetu s Barbarom Stanić) samo su neke od kultnih pjesama u novim aranžmanima Josipa Cvitanovića, ujedno i producenta albuma “91+”, uz tri potpuno nove pjesme: “Smoky” (u duetu s Barbarom Stanić), “Mama Inez” i obradu tradicionalne pjesme “Dok sem bil ja dečko mlad”.

U knjižici izdanja “91+” Nino Škrabe, književnik, dramatičar i publicist, piše“Jimmy Stanić postao je slavan izvedbama brojnih ‘vječno zelenih melodija’, a ovim albumom svjedoči da je ne samo svojim godinama nego i svojim najnovijim diskografskim pothvatom i on sam pravi pravcati JIMMY ZIMZELEN.”