Ectratis ostvario suradnju s Ninom Romić na novom singlu “Put u početak”
22. ožujka 2021.
Music Box (11095 Članci)
Podijeli

Ectratis ostvario suradnju s Ninom Romić na novom singlu “Put u početak”

Ectratis je studijski projekt i live bend glazbenika Mateja Blečića, sa sjedištem u Zagrebu. Glazba ectratisa žanrovski se može okarakterizirati kao pop rock s progresivnim i jazz utjecajima, premda je stilski vrlo raznolika i sveobuhvatna.

Najnoviji singl ectratisa „Put u početak“ objavljen je 19. ožujka 2021. godine. Ovo je prva pjesma projekta pisana na hrvatskom jeziku, a radi se o pop broju s jazz, funk, soul i R&B utjecajima, sa zvukom u maniri osamdesetih godina prošlog stoljeća. Glavni vokal na pjesmi otpjevala je kantautorica Nina Romić, dok je za ostatak glazbe zadužen Blečić. Za singl je napravljen i pripadajući videospot, kojeg je snimio Dinko „Doringo“ Čvorić.

Budući planovi ectratis projekta uključuju nastavak skladanja, snimanja i izdavanja zanimljive nove glazbe, surađivanje s drugim talentiranim glazbenicima, te pripremanje benda za nastupe i koncerte.

Sami počeci projekta sežu još u 2014. godinu, kada su kroz period od tri godine snimljena tri demo uratka i dva dodatna singla. Nakon toga započinje snimanje debitantskog albuma „The Artificial Spirit“, koji je na koncu izdan 23. rujna 2019. godine u digitalnom i fizičkom (CD) izdanju. 2020. godine izdana su dva postalbumska singla – „Cycles“ i „FWB“. Za potrebe izvođenja pjesama uživo osnovan je i bend, čiji su članovi Matej Blečić (klavijature i vokal), Jelena Galić (bas gitara i prateći vokal), Ivan Luić (gitara), Marin Živković (saksofon) i Tin Brkljačić (bubnjevi).

Foto: Doringo