Boa II opisala parazite kroz animirani videospot
11. travnja 2021.
Music Box (11095 Članci)
Podijeli

Boa II opisala parazite kroz animirani videospot

Prije mjesec dana u radijskom eteru zasvirala je nova pjesma grupe Boa II – “Paraziti”. Zanimljiva i aktualna tema potakla je Madena Puljiza da ovaj put snimi i drugačiji videospot. 

„Pjesma ‘Paraziti’ je groteskna pa sam htio da i njezina vizualna prezentacija ima taj ‘štih’. Zbog toga mi je format animacije bio najbolji izbor. Kontaktirao sam mladog osječkog suvremenog umjetnika umjetničkog imena Malowak Malonak, inače studenta Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Pokazao je veliki interes za suradnju i nakon što je preslušao pjesmu, poslao mi je nekoliko ‘gifova’ koji su mi se otprve jako svidjeli.“ – rekao je Mladen Puljiz

“Prije svega čast mi je bila surađivati s tako legendarnim bendom kao što je Boa. Animacija je nastala brzo i efikasno kakav je i njen likovni karakter. Većina animacije je stop frame te je ručno crtana. Jednostavna je i naivna, a proces je prirodno tekao moguće zbog tematike  i glavne misli same pjesme  koju bih mogao i sam potpisati. Tematike animacija kako i pjesme je prikaz karaktera “uhljeba” i njegovog parazitiranja u društvu, jednostavno i jasno pruža kritiku, isti način sam pokušao oslikovit kroz animaciju.” – rekao je Malowak Malonak, autor animacije.

Foto: Dino Ninković