Zimizelen ostvario suradnju s Mary May na novom singlu “Likovi bez lica”
11. travnja 2021.
Music Box (10880 Članci)
Podijeli

Zimizelen ostvario suradnju s Mary May na novom singlu “Likovi bez lica”

Novo ime domaće glazbene scene Zimizelen predstavlja drugi singl „Likovi bez lica” na kojem je ugostio hvaljenu kantautoricu Mary May.

Samoća, daleke želje i melankolija utkani u stihove obgrljene sjetnom gitarom i nenametljivim aranžmanom sve snažnije upućuju Zimizelenog prema svijetloj glazbenoj budućnosti.

Zagrebački glazbenik Vinko Ergotić otprije je poznat domaćoj sceni kroz djelovanje u bendovima Heroina i Nellcote, ali novim projektom čini značajni odmak od očekivanog. Kao Zimizelen svoj pjesnički senzibilitet utapa u bogate instrumentale pri čemu nastaju bajkovita ostvarenja suvremenog folk bluesa. Vokalna suradnja s Mary May vješto prenosi emociju zarobljenu u stihove i pjesmu „Likovi bez lica” suptilno ucrtava na kartu domaćih dragocjenosti.

„Ovo nije ljubavna pjesma. Ovo je pjesma o sanjarima i za sanjare. Slatki bijeg u svijet gdje susreti su laki, srce je na mjestu, a misli slobodno lete. Glas Mary May savršeno je potencirao taj sanjivi ton pjesme koji sam imao u glavi kad sam prvi put otpjevao melodiju, a stihovi su samo izletjeli iz moje podsvijesti. Ne znam tko bi to mogao iznijeti bolje od nje. I Mary je, čini se, sanjar. Dinko se kroz video nadovezuje na priču o sanjarima te kroz protagonista nudi gledatelju mogućnost pronalaska sebe kroz vlastitu interpretaciju . Neka svatko nađe onu za sebe.  “ – otkriva Zimizelen.

Tekst, glazbu i aranžman singla potpisuje Zimizelen. Produkcija miks i master djelo su Leonarda Klaića (Dostava Zvuka studio) koji je sudjelovao na pjesmi i u ulozi bubnjara. Za metaforični video bogate simbolike zaslužan je Dinko Šimac (Beyond Pines Films).

Video je snimljen na području bogatog krajolika Like u istraživanju sporednih puteva Udbine, Rastoka i Plitvičkih jezera. Proces izrade maske koji je prikazan u spotu odvijao se na licu mjesta, a unikatnu masku je od komadića skupljenih po raznim lokacijama izradio glavni glumac Matija Pjatakov.

Zimizelen se publici predstavio krajem prošle godine debi singlom „Fantastično”, a 15. travnja će u sklopu Začarane Močvare ostvariti svoj prvi nastup uživo te će pretpremijerno u akustičnoj izvedbi predstaviti dio materijala s nadolazećeg albuma.

Foto: Chiara Vladilo