Jacques si za 40. rođendan poklonio pjesmu i posvetio joj svoj djeci svijeta
21. travnja 2021.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

Jacques si za 40. rođendan poklonio pjesmu i posvetio joj svoj djeci svijeta

Jubilarni četrdeseti rođendan Jacques Houdek obilježio je posebno emotivno, objavom pjesme „Život“ koju je sam napisao jedne noći, promišljajući o odrastanju svoje djece, prolaznosti života i njegovoj tajni koju još nitko nije odgonetnuo.

„Pjesmu sam napisao svojoj djeci, potaknut njihovim odrastanjem, no posvećujem je i svoj ostaloj djeci, jer sve su to – naša djeca, zar ne? Vjerujem da će se i svaki roditelj pronaći u ovim stihovima. Pjesma govori o prolaznosti, koja je neizbježna, jasno… No, podsjeća nas da doista živimo ‘u trenutku’, da nikad ne uzimamo život zdravo za gotovo, da uvijek i u svemu što radimo pronađemo neki smisao, radost i ljepotu. Da budemo bolji ljudi. Da volimo, da dijelimo – bez rezerve, onako, baš od sveg srca! U ovim izazovnim vremenima, kada nažalost dnevno slušamo izvještaje o broju preminulih, osobito shvaćamo koliko je život dragocjen i fragilan. Svaki novi dan je dar. A život? Život je čudo. Živite ga punim plućima! Eto. To je sve, sve što želim povodom svog 40. rođendana. Svima nama! Volim vas sve!“, ovom iskrenom i dirljivom porukom Gospodin Glas oduševio je svoju publiku s kojom njeguje vrlo prisan odnos i koja nije štedjela riječi hvale za novu pjesmu.

Nadahnuti tekst i glazba pjesme ‘Život’ Jacquesa su inspirirali da osmisli jednostavan, a upečatljiv aranžman za klavirsku pratnju koju je maestralno odsvirao Roko Blažević, pokazujući da je ne samo izniman pjevač, već i sjajan pijanist čije vrijeme tek dolazi. Znakovit lyric video djelo je Darpro.tv videoprodukcije.

Pjesma „Život“ nalazi se na Jacquesovu aktualnome studijskom albumu „Glavom i bradom 20/20“, objavljenom krajem 2020. godine u izdanju RTL Musica, kojim ovaj izniman vokalist i interpretator obilježava 20 godina uspješne glazbene karijere.

Foto: Danijel Brezak