LES pustio svoga leptira za Majčin dan
9. svibnja 2021.
Music Box (10957 Članci)
Podijeli

LES pustio svoga leptira za Majčin dan

Glazbenik Tvrtko Hopek je sa svojim bandom LES za Majčin dan objavio je spot za pjesmu „Leptiru“.

Pjesma je objavljena na albumu „Bronca“, a glazbeni spot „Leptiru“ metaforički priča priču te vizualno prikazuje svakodnevnu borbu majke za svoje dijete. Prihod od emitiranja pjesme na radiju/TV, preslušavanja na digitalnim servisima i pregleda spota na YouTubeu bit će uplaćen Klinici za dječje bolesti Zagreb. Spot su do sada pogledali i pozvali druge da učine isto Bojana Gregorić Vejzović, Goran Navojec i Domagoj Jakopović Ribafish.

„Leptiru” je skladba koja nosi najveću emotivnu težinu albuma, to je ženska priča posvećena svim majkama koje svoj život provode svaki dan iznova spašavajući svoje dijete od neizvjesnosti, najgorih zdravstvenih prognoza ili smrti. Majke su u ovoj borbi na život i smrt svojeg djeteta najčešće same i neshvaćene, te iako snažne i nepobjedive u svojim pothvatima, plaču kad nitko ne gleda jer ne smiju pokazati slabost.

Spot govori o mladoj Majci koja se budi i shvaća da je krevetić prazan, dijete je nestalo. Otisne se u potragu, kroz livade, šume i divljinu, zaziva svog leptira i slijedi unutarnji glas, da bi ga pronašla na dnu rijeke i oživjela. Na kraju spota, sljedeće jutro, Majka se budi, krevetić je prazan. Sve se opet ispočetka ponavlja.

Priča je to o bezizlaznosti situacije i o svakodnevnoj nadljudskoj borbi, ali i bezuvjetnoj ljubavi te o hrabrosti i volji Majke da unatoč tome svaki dan nastavi dalje.

U ulozi mlade Majke je jedini ženski član grupe Les, violinistica Marta Bratković. Ona je svojom pojavom i talentom na violini unijela dozu ženstvenosti i nježnosti u muški žestoki svijet, te se savršeno nadopunjava i uklapa u sastav, stoga je i logično da baš ona utjelovljuje ovu intimnu žensku priču. U ulozi djeteta se našao hrabri i iznimno talentirani Jakov Holbik koji nosi takvu stvarnu životnu priču.

Kada je redateljica i producentica Karla Lulić prezentirala i tako testirala priču na jednoj od mladih majki, koja je inače uvelike poslovno i privatno uspješna mlada i pozitivna žena, ali čije dvogodišnje dijete ima čak 3 genetske mutacije koje uzrokuju teško zdravstveno stanje, mlada majka je briznula u plač i istaknula da se osjeća kao da ju po prvi puta netko razumije i da nije sama. Shvatili smo da moramo realizirati ovaj video uradak kako bismo takav osjećaj dali i drugim majkama u sličnoj situaciji. Glazbeni spot je posveta svim ženama i majkama koje svakodnevno nose onaj najteži osjećaj.

Snimanje se provodilo na više lokacija kako bismo dobili bogatu emotivnu priču, na rijeci Dravi u Podravini, na jezeru Šoderica i okolici po šumama i livadama, sve u blizini grada Koprivnice. Jedan se dio spota snimao i u ruševinama dvorca Inkey u Rasinji.

„Leptiru“  jasno komunicira i senzibilizira javnost o problemu s kojim se majke nose, a taj problem ne nestaje već svakim danom postaje sve teži.

Foto: Tomislav Marić