Ljeto u Muzeju suvremene umjetnosti se vraća u život!
24. svibnja 2021.
Music Box (10088 Članci)
Podijeli

Ljeto u Muzeju suvremene umjetnosti se vraća u život!

Ljeto u MSU jedno je od središnjih kulturnih i zabavnih događanja tijekom ljetnih mjeseci u Zagrebu.

Ovaj program Muzeja suvremene umjetnosti je okosnica urbane kulture Zagreba u ljetnim mjesecima i omiljeni sadržaj kako za lokalne posjetitelje, tako i za goste i turiste koji se zateknu u gradu. 2021. godine Ljeto u MSU održava se 8. put. Program donosi presjek aktualnih događanja, velikih zvijezda, ali i najnovijih umjetničkih otkrića na multidisciplinarnoj umjetničkoj sceni, kako kad se radi o sceni grada Zagreba, tako i Hrvatske, ali i regije i svijeta.

Tradicionalno se održava tijekom 6 subota u lipnju i srpnju u popodnevnim i večernjim satima. Ljeto u MSU 2021 uključuje posjet aktualnim izložbama u MSU, filmsku projekciju, performance i na kraju večeri koncert.

Ovogodišnji koncertni program uključuje predstavljanje albuma Zagreb Calling, uz nastupe bendova Ivan Grobenski, ŽEN, Klinika Denisa Kataneca (5. lipnja), Porto Morto (12. lipnja), Matija Dedić (19. lipnja), Sacher (26. lipnja), Mimika Orkestar (3. srpnja), te koncert Mateja Meštrovića i Borne Šercara (10. srpnja).
U sklopu programa umjetničkih akcija i performansa, publika će moći vidjeti natupe Andra Giunia, novocirkuskoga izvedbenoga kolektiva Tricycle Trauma, Pere Kavgića, Petre Mrše i Barbare Radelje, te slovenske umjentice Nine Ham.

Filmski program donosi dokumentarni film Galeb, o slavnom Titovom brodu, obiteljsku dramu Nevidljivi čovjek, kriminalističku komediju Pljačka stoljeća, plesnu dramu Ema, dobitnika Oscara film Minari, te film Obiteljska priča koji je režirao poznati glumac Viggo Mortensen.
Od redovnih izložbenih programa koji su također uključeni u program Ljeta u MSU, publika će moći vidjeti izložbu godine „I. K. 100“, retrospektivu Ivana Kožarića, mega-izložbu Ratka Petrića „Baciti istinu u lice!“, te izložbu Matka Vekića „Arhipelag“.

Ulaznice se po cijeni od 79 kn za četverostruki program mogu kupiti putem sustava Eventim i na blagajni MSU-a. Ulaznice su u prodaji od utorka, 25. svibnja.

MSU i izvođači Ljeta u MSU 2021 pridržavat će se svih propisanih mjera epidemiološke zaštite.

Foto: Sara Marijan (Fotosekcija KSET-a)