Kantautor Zvonimir Varga otkrio noćnu pjesmu kroz bajkoviti animirani spot
3. lipnja 2021.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Kantautor Zvonimir Varga otkrio noćnu pjesmu kroz bajkoviti animirani spot

Nakon romantične i plesne retro balade “Najljepša cura u gradu”, zagrebački kantautor Zvonimir Varga predstavlja još jednu kompoziciju koju je posvetio svojoj djevojci.

Nepopravljiv romantik ne posustaje pa ovog puta donosi “Noćnu pjesmu”. Mračniju, dublju i depresivniju. Balaševićevsku. Sjetnu, beskrajnu, prekrasnu i beskonačnu za sve koji mogu osjetiti takve emocije.

“Noćnu pjesmu” prati bajkovit animirani “maloprinčevski” spot čiji je autor mladi zagrebački umjetnik Dominik Šitum: “Bila mi je čast raditi spot za Zvonimira i vjerujem da ćemo nastaviti suradnju,a zahvalio bih i dizajneru Dariju Zagorcu koji mi je pomogao u procesu dizajniranja. Poruka spota je da nikad niste sami i da je netko uvijek tu negdje tko vas čuva i voli”.

Autor glazbe, teksta i aranžmana je Zvonimir Varga. Režiju, scenarij i animaciju spota potpisuje Dominik Šitum, a za dizajn je zaslužan Dario Zagorac. Zvonimira Vargu možete uživo poslušati u srijedu, 9. lipnja u Močvari na “Zagreb International Blues Festivalu”. Nastup počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Zvonimir Varga se postupno i strpljivo, nenametljivo, pjesmu po pjesmu, album po album, prometnuo u glazbenu osobnost najbližu poziciji “dobre duše” kantautorske nam scene. U deset godina objavio je devet albuma, jednu kompilaciju, više od 20 singlova, glazbu za kazalište, knjigu poezije, te slikovnicu. U Hrvatskoj, regiji, a i šire, održao je gotovo 300 koncerata.

Foto: Doringo