Vlatko Stefanovski najavio veliki koncert na beogradskom Tašmajdanu
5. lipnja 2021.
Music Box (10005 Članci)
Podijeli

Vlatko Stefanovski najavio veliki koncert na beogradskom Tašmajdanu

Ako želite uljepšati ljetnu večer romantičnim zvukovima gitara i savršenim nizovima glazbenih akorda, dođite 30. srpnja u 21h na beogradski Tašmajadan na koncert Vlatka Stefanovskog i V3 Tria.

Koncert će se održati za ograničen broj ljudi, uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka koje donosi Vlada Srbije. Svima poznati makedonski glazbenik i virtuoz još kao mladić osnovao je sad već kultnu grupu Leb i Sol. Zajedno su snimili 13 albuma, a nakon razilaska grupe Vlatko stvara uspješnu samostalnu karijeru. Jedan je od najvećih gitarističkih virtuoza ovih prostora, prepoznatljiv po svom posebnom stilu fuzije glazbenih stilova, kombinirajući makedonske tradicionalne nepravilne ritmove i rock zvuk. U svom bogatom opusu može se pohvaliti mnogim uspješnim suradnjama s renomiranim svjetskim i domaćim glazbenicima.

Fenomenalne izvedbe Vlatka Stefanovskog će upotpuniti i V3 Trio te će uz dodatak bas gitare i bubnjeva dodatno pojačati rock koncert koji pripremaju na pozornici Tašmajdana. Stefanovski i V3 trio će spojiti naizgled nespojive stvari poput instrumentalnog rocka, etno jazza, bluesa i jazz fusiona, stvarajući zanimljive i prelijepe zvučne pejzaže.

“Zadovoljstvo mi je da nastupam na Tašmajdanu i to još s podmlađenim sastavom, s Triom V3 , mladom ritam sekcijom koju čine Ivan Kukić na bas gitari i moj sin Jan na bubnjevima. Bez obzira na godine njih dvojica zvuče nevjerojatno mlado i entuzijastično i njihova energija mi daje vjetar u leđa. Drago mi je što sam surađivao s njima i na posljednjem albumu. Divno je svirati s ljudima koji su stalno nasmijani. Nadam se da će i publika koja dođe na predivni Tašmajdan uživati i otići zadovoljna i ispunjena”, izjavio je zadovoljni Vlatko.

Nakon vrlo uspješnog akustičnog albuma „Mother Tongue“, Vlatko Stefanovski odlučio se vratiti zvuku i atmosferi sedamdesetih godina prošlog stoljeća. „Taftalidze Shuffle“ je novo studijsko izdanje makedonskog virtuoza koje je objavio prošle godine, a 9 pjesama snimljenih u njegovom studiju Esoteria zasigurno će razveseliti sve obožavatelje dobre glazbe. Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skoplju i kvartu Taftalidze koji ima posebno mjesto u njegovom srcu. Pjesme su intimne i osobne, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova glazba. Upravo glazbu, tekstove i aranžmane, kao i produkciju svih 9 pjesama potpisuje Vlatko.

Ulaznice za nezaboravnu noć pod zvijezdama možete nabaviti na svim prodajnim mjestima sistema Tickets.

Foto: Vedran Levi