Marko Tolja predstavio novu vedru pjesmu “Ovdje, danas!” i najavio niz koncerata
6. lipnja 2021.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Marko Tolja predstavio novu vedru pjesmu “Ovdje, danas!” i najavio niz koncerata

Marko Tolja, jedan od omiljenih domaćih pjevača, nakon prekrasne balade “Budi budna” s kojom je osvojio srca publike, predstavlja vedru i optimističnu pjesmu “Ovdje, danas!”.

“Ovdje, danas!” zasigurno će upotpuniti brojne playliste ovog ljeta, a podsjeća nas na ono što često možda zaboravljamo –  vrijednost življenja u trenutku:

“‘Ovdje, danas!’ je upravo ono što se iz samog naslova može zaključiti – bitno je samo ovdje i danas! Nije važna ni prošlost niti budućnost. Imamo samo sadašnjost na raspolaganju i nemojmo dozvoliti da nam svađa, loš dan, grubi pogled, pa na kraju i pandemija, to pokvari. Kao što je lani “O tebi ovisan” bila moja doza pozitive protiv svih nedaća koje su nas zadesile, ova pjesma mogla bi komotno biti nastavak te priče. Ovo je priča o pozitivi, prijateljstvu, ljubavi, druženju i prepuštanju trenutku. Jer kada sve zbrojimo i oduzmemo, živimo samo “ovdje i danas” i tako iz dana u dan“, o pjesmi je ispričao Marko.
Marko je na pjesmi okupio vrhunske glazbenike: Elvisa Stanića na harmonici, Ivana Popeskića na klavijaturama i programiranju, gitare i mandoline odsvirao je Ivan Pešut, bas Henry Radanović, bubnjeve Branimir Gazdik, a prateći vokal otpjevala je Martina Majerle. Glazbu i tekst pjesme napisao je Marko Tolja, a aranžman potpisuje Ivo Popeskić.

Spot za novi singl sniman je u Omišlju na otoku Krku. Zaslužni za spot su već dobro poznati Lumiere production koji su s Markom surađivali na već velikom broju njegovih spotova. Glavnu ulogu, uz Marka, dobila je mlada redateljica i glumica Arija Rizvić koja se sjajno uklopila u retro mediteransku estetiku i priču koja obilježava cijeli video.

“Uvijek sam sretan i ponosan kada kroz svoje spotove mogu pokazati ljepote svog rodnog kraja i uz to nekim novim, mladim licima dati prostora. Pokušali smo dočarati atmosferu pjesme kroz simpatičnu ljubavnu priču u kojoj Arija glumi nedodirljivu “Femme Fatale”, a ja uličnog svirača do ušiju zaljubljenog u tu nedostižnu ljepoticu. Naravno, tu je i moj nezaobilazan bend, ovoga puta pojačan sa sjajnim Elvisom Stanićem”, komentirao je Tolja.

Marko za ovo ljeto najavljuje brojne koncerte i jedva čeka novu pjesmu predstaviti svojoj publici:

13.6. Zagreb, Lisinski Atrium
18.6. Varaždin, Dvorište vile Bedeković (Marko Tolja & Mia Dimšić)
19.6. Opatija, Ljetna pozornica (Marko Tolja & Mia Dimšić)
25.6. Čakovec, Pivovara Lepi Dečki
26.6. Osijek, Dvorište Stare pekare (Gošća: Mia Dimšić)
10.7. Stubičke Toplice, Ulični Festival
22.7. Dear Mr. Sinatra / Zantium krstarenje
23.7. Slavonski Brod, Brodsko glazbeno ljeto
26.8. Dear Mr. Sinatra /Zantium krstarenje