Sara Renar predstavila nesvakidašnji multimedijalni umjetnički projekt
17. srpnja 2021.
Music Box (11142 Članci)
Podijeli

Sara Renar predstavila nesvakidašnji multimedijalni umjetnički projekt

“Poetska mapa Hvara” nesvakidašnji je multimedijalni umjetnički projekt glazbenice Sare Renar.

Projekt je nastao iz želje da se publici na suvremen način približi tradicijska glazba i dijalektalna poezija otoka Hvara te da se na jedan novi način ispriča priča jednog otoka. Rezultat je niz audio kompozicija povezanih s lokalitetima u Vrisniku, na Humcu i u Jelsi u digitalnom, a uskoro i u fizičkom obliku.

Glazba koju ćete čuti inspirirana je zapisima tradicijske glazbe velikog skladatelja i muzikologa, Jelšanina Antuna Dobronića, a poezija koja se izgovara djelo je dvojice braće, iznimno značajnih pjesnika, Vrisničanina Marina Franičevića i Jure Franičevića-Pločara.

Svaka skladba povezana je s određenom lokacijom te o njoj govori kroz poeziju i glazbu. Sve skladbe i lokacije zasad možete preslušati i pregledati na web stranici Muzeja općine Jelsa, a 18.7.2021. predviđeno je predstavljanje projekta u fizičkom prostoru, kada će posjetitelji na lokacijama putem QR koda moći slušati skladbe. Predstavljanje će se održati u sklopu programa Jelsa Art Biennial, a osim Poetske mape očekuje vas vodstvo koje započinje u u 20:00 sati u jelšanskoj staroj ambulanti, a završava projekcijom filma “Blue Breath” portugalskog redatelja Rodriga Areiasa u ljetnom kinu u 21:00 sat.

Glasove za Poetsku mapu su, kako u čitanju, tako i u pjevanju nesebično posudili sami stanovnici Vrisnika i Jelse i na tome im neizmjerno hvala.

U tijeku je i online događaj na platformi Facebook putem kojeg nam Sara Renar predstavlja svih šest glazbenih brojeva projekta i priču njihovog nastanka.

Stavite slušalice u uši, zažmirite i pustite da vam kažu pokoju rič i pokoju notu!