Virtuoznost kakva se rijetko viđa – Hojsak & Novosel objavili novi singl “Grličica grkovala”
24. kolovoza 2021.
Music Box (11092 Članci)
Podijeli

Virtuoznost kakva se rijetko viđa – Hojsak & Novosel objavili novi singl “Grličica grkovala”

Vežite se, polijećemo! Ovako bi nekako mogli opisati novi virtuozni uradak našeg autentičnog dua Hojsak & Novosel.

Riječ je o drugom singlu s nadolazećeg albuma “Traditional Songbook”. Podsjetimo, prvi singl “Ribara starog kći” koji su snimili u suradnji s Perom Galićem predstavili su u lipnju, a sada nam donose novu dozu energičnog ethno jazza – njihovu verziju pjesme “Grličica grkovala”. Videouradak djelo je Cinematic studija iz Osijeka. Režiju potpisuje Josip Grizbaher, a direktor fotografije je Tomislav Šilovinac.

“S obzirom da se album zove ‘Traditional Songbook’, htjeli smo glazbom predstaviti što više hrvatskih krajeva. Tražio sam nešto iz središnje Hrvatske i naišao na ovaj napjev iz Pokuplja. Odmah mi se svidjela ritmika i jednostavnost melodije i aranžman je izašao sam od sebe”, rekao je Filip Novosel.

Kako provode ljeto te koji su im planovi za jesen saznali smo od Tihomira Hojsaka“Lipanj i srpanj bili su puni koncerata. Svirali smo od Slavonije pa do Dalmacije, a posebna čast bila je nastupati na uglednim festivalima kao što su Brodsko glazbeno ljeto s našim Perom Galićem te na Međunarodnoj smotri folklora i Hvarskim ljetnim večerima. Nastupi na velikim festivalima potvrda su naše kvalitete i da ovo što radimo ide u dobrom smjeru. Kolovoz smo rezervirali za odmor s obiteljima, predstavljanje novog singla kao i to da se pripremimo za radnu jesen. “

Na jesen ih čekaju novi izazovi, novi koncerti kao i izlazak spomenutog albuma “Traditional Songbook”. Datum zagrebačkog koncerta već je poznat, a upravo će tada svjetlo dana ugledati i album.
“Možete primijetiti da smo i ovaj video; kao i prošli za pjesmu ‘Ribara starog kći’, snimili u kultnoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda. Imamo sjajnu suradnju s ovom dvoranom i jedva čekamo našu koncertnu promociju novog albuma koja je već zakazana za 16. listopada upravo u HGZ-u. Bit će to ujedno i humanitarni koncert za obnovu dvorane”, dodao je za kraj Filip Novosel.