Nina Kraljić na Plitvičkim jezerima i rijeci Korani u Slunju snimila spot za “Rijeku”
5. rujna 2021.
Music Box (10094 Članci)
Podijeli

Nina Kraljić na Plitvičkim jezerima i rijeci Korani u Slunju snimila spot za “Rijeku”

Nina Kraljić pod umjetničkim imenom Alkonost of Balkan predstavlja izniman videospot za pjesmu “Rijeka” sniman na dvije jako posebne i prekrasne lokacije. 

Spot je snimala na području Nacionalnog parka Plitvička jezera te na rijeci Korani u Slunju.

“Pjesma ‘Rijeka’ je simbolična i znakovita za mene, ne samo zato jer sam počela jasno i usmjereno graditi stilski glazbeni izričaj unutar etna, naših staroslavenskih običaja i elemenata uz neizbježnu povezanost s prirodom, već i zato što samo značenje rijeke jest prepuštanje, čišćenje starog i uranjanje u novo, hrabrost da se nesputano krećemo prema onom što zaista jesmo, možemo i želimo. Potraga i preobrazba u novo i jače jest tema ove pjesme i samog videa. Ptica je snažan zaštitnik i vodstvo u traženju, otkrivanju i prepuštanju, individualnom putu autentičnog pojedinca – ako se pojedinac usudi krenuti na to izazovno, unutarnje putovanje”, kaže Nina i dodaje da je cijeli tim okupljen oko realizacije spota, a na čelu s redateljicom i idejnom kreatoricom scenarija Karlom Lulić te montažerom i snimateljem Dinkom Šimcem, dao sve od sebe da u 3 minute dočara ovu kompleksnu priču.

“Ne znam kako da zahvalim svim sudionicima na stvaranju ove čarolije. Mogu samo obećati da će ih biti još i da se marljivo radi na novim materijalima. Iznimno sam sretna i privilegirana što surađujem i što sam upoznala toliko divnih i čarobnih ljudi. Svima koji su ovaj moj početak sna učinili mogućim – od srca hvala”, ističe Nina.

Pjesmu su zajedno napisali Miki Solus i Nina Kraljić, dok je glazbu skladala Hana Librenjak, a vokalni aranžman raspisala Nina.

Foto: Nicolas Diamane