Sara Renar i Matija Dedić oduševili suradnjom na pjesmi “Bok”
20. rujna 2021.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Sara Renar i Matija Dedić oduševili suradnjom na pjesmi “Bok”

Bok! Naslov je ovo pjesme kantautorice Sare Renar koja je na poziv Matije Dedića spremno ušla u Croatia Records Studio i udahnula novi život pjesmi koju je napisala prije osam godina.

Pjesma “Bok” u sjajnoj izvedbi Sare Renar i vrhunskoj klavirskoj pratnji Matije Dedića naći će se na Matijinom novom albumu “Ladies” koji se na tržištu očekuje idući mjesec. Nakon odličnog albuma “Tajna vještina” na kojem je Matija odsvirao nekoliko najpoznatijih i njemu najdražih Gibonnijevih pjesama, odlučio se za album u kojem će ugostiti iznimne glazbenice s kojima je surađivao i koje je odabrao prema svom senzibilitetu. Sa Sarom Renar Matija Dedić susreo se na početku njene glazbene karijere te ju je pozvao kao gošću na koncertu u Saxu.

“Matija je svjetska faca i veličina i zaista sam mu zahvalna što me je 2013. godine pozvao na svoj koncert. Osjećala sam se jako slobodno, sigurno i posebno jer mi je netko tko je na takvom nivou dao prostora da se izrazim glazbom. Matija primarno svira jazz i ono kako on svira ja nikad neću moći, a on slično misli o mojim semplovima. Ljepota naše suradnje je što se međusobno iznenađujemo. Kad mi je objasnio ideju svog novog albuma bila sam oduševljena. Nekako nam je skupa najbolje zavibrirala pjesma’Bok’. Zajedničkim aranžmanom udahnuli smo joj novi život i nestrpljiva sam da čujem reakcije. Inače mislim da svako novo izvođenje pjesmu na neki način ponovo oblikuje”rekla je Sara.

Prva pjesma i spot kojom je Matija najavio izlazak svog novog albuma je pjesma “Sasvim siguran” autora Zlatana Stipišića Gibonnija u izvođenju opatijske pjevačice Martine Majerle. Osim nje i Sare Renar, album “Ladies” okupio je iznimne kantautorice i glazbenice, prvu damu zabavne glazbe Gabi Novak, Divasice Ivanu Husar MlinacMariju Husar Rimac i Maju Vučić, poznatu etno glazbenicu Lidiju Bajuk, jazz kantautoricu Tamaru Obrovac i jazz pjevačicu Vesnu PisarovićRemi i mnoge druge.
“Nestrpljiva sam čuti cijeli album. Ideja je sjajna i znam da su neke pjesme snimljene samo uz klavir i glas, a neke s bogatijim aranžmanom. Sve što Matija napravi je vrhunsko glazbeno djelo”, dodala je Sara.