“Slušaj ovdje” – prvi live videospot Like Kolorado koji je snimila publika
15. veljače 2022.
Music Box (11070 Članci)
Podijeli

“Slušaj ovdje” – prvi live videospot Like Kolorado koji je snimila publika

„Vrlo dragi ljudi, i veliki broj istih, poslali su nam snimke, skupih ih sve na hrpu, i bacio se na prvi naš live spot snimljen publikom. Sve ovo i radimo za tu ekipu koja nas voli slušati, pa da stvorimo nešto zajedno, i na tome im uvijek i vazda – hvala“, ističe frontmen benda Filip Riđički.

Jedan od najperspektivnijih regionalnih benova, zagrebački bend Lika Kolorado, čiji je frontmen glumac i radijski voditelj Filip Riđički, objavljuje videospot za pjesmu „Slušaj ovdje“, s njihova hvaljenog drugog albuma „Kontura“ koji je izašao u izdanju Classic Recordsa. Spot je vrlo specifičan jer ga je u potpunosti snimila njihova vjerna publika tijekom koncerta u zagrebačkom KSET-u.

„Spot nam je pao na pamet sjetivši se da na svakom našem koncertu, htio ne htio, a osobito ako ne to ne želiš, netko snima mobitelom. Osobno me uvijek frka da ne ostane trag kako falšam negdje. No, pala nam je ideja na pamet, negdje na nekom putovanju od grada do grada, koncerta na koncert, da bi bilo fora od tih snimki napraviti spot. Gotovo sam na koncertu zaboravio zamoliti publiku da snima, kada je ta pjesma došla na red. Pavle me podsjetio… Vrlo dragi ljudi, i veliki broj istih, poslali su nam snimke, skupih ih sve na hrpu, i bacio se na prvi live spot snimljen publikom ikad – dobro, koliko znam, možda ih ima ohoho, ali barem prvi naš. Sve ovo i radimo za tu ekipu koja nas voli slušati, pa da stvorimo nešto zajedno, i na tome im uvijek i vazda – hvala“, ističe Filip Riđički, objašnjavajući otkud ideja za ovakav video uradak.

Album „Kontura“, na kojem se nalazi i ova pjesma, objavljen je dvije godine nakon prvijenca “Smiješ zaurlat” (2018.) koji je Liku Kolorado pozicionirao među  najperspektivnije bendove u regiji. Na albumu su se istaknule i druge uspješnice kao što su, primjerice, pjesme „Gospođa“, „Spasoje“, „Kuća“, a Filip objašnjava kako je došlo do pjesme „Slušaj ovo“, čiji tekst autorski potpisuje, dok je za glazbu i ovaj put bio odgovoran Vanja Senčar:
„Kad sam bio mali bio je jedan barba u mjestu gdje smo ljetovali. Velik tip, ogromna trbušina, rijetko ga u majici vidjet’, jedan od onih koji u životu nije pocrvenio. Uvijek spreman na životne mudrosti kroz edukativni prc, znao je rečenicu započeti sa ‘Slušaj me ovdje…’ prije nego li je krenuo sa nekom poukom za dan, ili mjesec, ili godinu. Kada sam odrastao, mislio sam da je pokupio to od Amera, onaj njihov ‘listen here’, ali ne, ovaj tip je baš imao nešto svoje ‘Slušaj me ovdje’. Nije stalo u stih, pa je ostalo samo ‘Slušaj ovdje’. Namjena je ista – nisam neki od životnih mudrosti, jedinu koju imam je “Nećeš nikad u visine, nek’ se veru, neka sjaje’ ali podalje od tebe. Ako se žele penjat na tu društvenu piramidu gramzljivo i oholo, neka im, kada se gore popnu, barem ih vidiš iz daljine te ih je lakše izbjegavati. To je ideja iza pjesme – furaj svoj put, i ne uzdaj se u grijehe onih što su te iz njih učili.“

U međuvremenu bend Lika Kolorado odrađuje koncerte, naravno u uvjetima koliko im ova situacija s pandemijom korona virusa i mjerama koje je uveo Krizni stožer dopušta. Osim toga, već tjednima marljivo u garaži slažu materijal za treći album.

„Nove su pjesme drugačijeg zvuka i kompleksnijih aranžmana. Malo si dopuštamo biti nježniji i otvoreniji novim iskustvima i zvukovima. Nemamo konkretan plan u glavi kada bi nove pjesme mogle izlaziti, ali smo sigurni da će koja biti svirana na koncertima ovog proljeća/ljeta, koje već dogovaramo, te ćemo datume staviti na društvene mreže čim ih sredimo. Hvala što ste uz nas :-)“, ističe Filip, zahvaljujući se svojoj vjernoj publici koja ih, gdje god svirali, prati u stopu.

Foto: Hrvoje Baudoin