Beogradska reperica Sajsi MC pjesmom “Sve mi je problem” najavljuje album u svibnju
17. travnja 2022.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Beogradska reperica Sajsi MC pjesmom “Sve mi je problem” najavljuje album u svibnju

Četiri godine nakon posljednjeg studijskog albuma, beogradska reperica Sajsi MC objavila je novi singl i spot pod nazivom „Sve mi je problem“ kojim najavljuje i novi album za svibanj ove godine.

Sajsi MC je dobro poznata publici po svom eksperimentiranju s glazbenim stilovima i formama. Ovoga puta, u najavnom singlu albuma koji se očekuje sredinom svibnja, udružila se s producentom Thiccboi, koji je dio novosadske rap grupacije Klika.

Kako Sajsi MC dodaje, Thicc boije producent polovice pjesama s nadolazećeg albuma, što ukazuje da možemo očekivati vrlo reperski stil istog. Djeluje kao da je Sajsi MC odlučila učvrstiti svoje rap naslijeđe i podsejti nas na svoju vrlo konciznu i žustru stranu, koja ističe burnu emociju kroz refren „sve mi je problem i ja sam problem svima“.

Vizaelni identitet, predstavljen kroz omot singla i videospota, sugerira na Sajsi kao neku svakodnevnu tj. noćnu superheroinu ili pak, antiheroinu koja ide kroz noć pokušavajući voditi svoju borbu, jasno se distancirajući od svih, što nam je već naznačila u tekstu. Estetika sirovog snimka i ekspresija rap autorice, ovjekovječena je VHS kasetama i ručnom kamerom kojom je rukovodio Aleksandar Anđelković, čime dobivamo dokumentarnu percepciju i putovanje kroz Beograd, svo vrijeme kretajući se na rubu javnog reda i mira.

Sajsi MC na to dodaje:

“Izuzetno mi je važno da dam tu perspektivu emocije koja nije ni nužno pozitivna ni negativna. Ona postoji, i sve mi može predstavljati problem kao što sam i ja nekome u trenutku problem. Ne samo ja, nego svi mi. Istina je da često uspijem izaći i šetati ulicama grada kada se baš tako osjećam, samo naravno nisam u kostimu heroine i ne ponašam se kao mali vandal, ali to je to i baš smo to htjeli prikazati, da smo svi i heroji i antiheroji. Hvala veliko kući Lampshade Media i mojoj ekipi koja je pomogla da započnemo novo glazbeno poglavlje, a album stiže već u svibnju.”