“Sjaj što izdaje” Darka Rundeka dobila animirani videospot!
8. listopada 2022.
Music Box (11095 Članci)
Podijeli

“Sjaj što izdaje” Darka Rundeka dobila animirani videospot!

Redatelj spota Dalibor Barić bio je nominiran za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog fima 2021.!

Prije punih 20 godina izašao je fenomenalni, legendarni album „Ruke“. Ovu obljetnicu, Darko Rundek i Menart, odlučili su proslaviti izlaskom remasteriraniog reizdanja na dvostrukom, 180 – gramskom vinilu u boji i na CD-u. Na vinilu se bonus četiri neobjavljene verzije pjesama: “Untitled II”, “Grane smo na vjetru”, “Tranzit” i “Kao vjetar”.

Prvi singl s remasteriranog albuma „Ruke“ je pjesma „Sjaj što izdaje (remastered)“. Pjesma „Sjaj što izdaje“, originalno je pisana za film „Tri muškarca Melite Žganjer“. Povodom ovog jubileja, Dalibor Barić joj je skrojio i sašio prekrasno novo video-ruho koje vam s ponosom predstavljamo. Dalibor Barić poznati je multimedijalni umjetnik, autor kratkometražnih animiranih i eksperimentalnih filmova, glazbenih spotova, stripova, instalacija, crteža i kolaža čiji se animirani film „Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa“ našao u konkurenciji za prošlogodišnju nagradu Oscar.

„Najpoznatije pjesme s albuma Ruke su pjesme „Ruke“ i „Makedo“. Kada smo odlučili raditi to svečano, jubilarno izdanje albuma „Ruke“ i popratiti ga jednim lyric videom za pjesmu koja ranije bila toliko izražena, odmah sam se sjetio pjesme „Sjaj što izdaje“ upravo zbog toga što nikada nismo radili na tome da je gurnemo u prvi plan, a pokazalo se da na YouTube-u ima jako veliki broj pregleda. Tada sam se sjetio Dalibora Barića koji je radio spotove za Radio Teatar, moje prijateljice Pavlice Bajsić i zamolio ga da napravi lyric video za tu pjesmu. Nakon tjedan dana se tu pojavio video koji je puno, puno više od onog što čovjek očekuje od lyric videa. Radi se o jednom vrlo ozbiljnom video uratku za koji vjerujem da će ljudi uživati gledati ga.“ – rekao je Darko Rundek.

CD i LP će u službenoj prodaji biti od 14. listopada, a prednarudžbe traju do ponedjeljka 10. ožujka putem Menart web shopa.

Foto: Nikola Knežević