Kantautor Zvonimir Ćosić Chosque najavljuje prvi album u 40 godina karijere s konceptualnim triptihom
2. studenoga 2022.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Kantautor Zvonimir Ćosić Chosque najavljuje prvi album u 40 godina karijere s konceptualnim triptihom

Rijetko se može čuti da neki glazbenik proslavlja 40 godina karijere svojim prvim albumom, a kamoli da ga najavljuje konceptualnim triptihom, odnosno s tri pjesme i videospota odjednom.

Iako se ne voli hvaliti s godinama života i karijere, moramo istaknuti kako je započeo 1983. godine u svojem rodnom Slavonskom Brodu sa sastavom Tračak istine, da bi potom bio dio grupa Sjećanja, Moris, XIII. Apostol Baldrick band i brojnih drugih, osnovao je sastav Kulen Gang, zasvirao je i u Zlatnim akordima, Telefon Blues Bandu i kultnim The Animatorima Kreše Blaževića, a godinama je bio i dio sastava Stop.. Od prije koju godinu Zvonimir Ćosić s umjetničkim imenom Chosque (čitaj nikako drugačije nego Ćoske) predstavlja i svoj solistički kantautorski materijal, a odnedavno surađuje s producentom Rejhanom Okanovićem (Lu Jakelić, Tina Vukov…). Njih dvojica stvaraju materijal koji će se zvati “Amen, finito, kaput”, prvi solistički studijski album Chosqueta u 40 godina karijere. Čudno, ali istinito.

Album je upravo najavio triptihom, odnosno s tri singla i spota. U pitanju su pjesme “Imam tvoju riječ”, “Knockdown” i “Putovanje”. Prva od njih je emotivna priča u koju se sjajno uklopio odličan Trio Maršrutka koji svoju dionicu pjeva na ruskom jeziku. “Knockdown” nas vraća u njegove rock korijene i uz nju će se publika vrlo lako razmahati i zaplesati, a “Putovanje” je nova emotivna numera koja se pri svojem kraju pretvara u pravu rock poslasticu. Jedinstveni triptih, doista, a za koji je snimljen i videospot koji se može rastaviti na tri dijela, ali zajedno također funkcionira jer se jedna priča naslanja na drugu, odnosno druga na treću. Slikovito rečeno – od namještanja seta u pjesmi “Imam tvoju riječ”, preko stupanja na scenu s pjesmom “Knockdown” do silaska sa scene kroz pjesmu “Putovanje”. Iza cijele koncepcije, od snimanja do montaže, stoji cijenjeni redatelj Dinko Čvorić Doringo.

I zaista je ovo bilo jedno sjajno putovanje koje je započelo u studiju Rejhana Okanovića u Sesvetama, a završilo u Pogonu Jedinstvo gdje su snimani videospotovi. Odnosno, završena je prva faza projekta, a sljedeća faza je izlazak albuma “Amen, finito, kaput” koji će svjetlo dana ugledati onda kada se i priroda budi – na proljećeCvijeće će cvjetati, lišće će propupati, a Chosque će zasjati najvećim sjajem nakon 40 i kusur godina karijere.

Foto: Doringo Photography