Helena Bastić i JB Quintet ostvarili zajedničku suradnju i snimili novu pjesmu “Butterfly”
12. studenoga 2022.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Helena Bastić i JB Quintet ostvarili zajedničku suradnju i snimili novu pjesmu “Butterfly”

Ova akustična jazzy ljubavna balada “Butterfly” novo je ostvarenje glazbenice Helene Bastić i gipsy jazz sastava JB Quintet iz Vodica.

“Posebno mi je zadovoljstvo što sam imala priliku raditi s ovim talentiranim mladim glazbenicima koji su pokazali interes za suradnju sa mnom iz razloga što dijelimo iste glazbene pravce kao i želju za stvaranjem novih pjesama u jazzy stilu. Pjesma je romantična i sanjalačka te se dobro uklapa u ozračje današnjeg vremena u kojemu je potreba za kvalitetnom i istinskom glazbom izražena. Mislim da će publika prepoznati našu iskrenost i izričaj, kao i da će pjesma doprijeti do slušatelja svih generacija”rekla je Helena.

Tekst i glazbu potpisuje Helena zajedno s vođom sastava Jurjem Birinom. Autor lyric videa koji prati pjesmu je Belamarimages.

Helena Bastić je glazbenica, pjevačica, skladateljica i tekstopistkinja koja je na hrvatskoj glazbenoj sceni ostvarila uspjehe na poljima raznih vrsta glazbe, od soula, funkyja i jazza, do pop-rocka i šansona. Kroz dugi niz godina stvaralaštva pokazala je glazbeno umijeće kao vokalna interpretatorica, a autorica je mnogih uspješnica koje su jedne od najpopularnijih pjesama hrvatske glazbe.

JB Quintet je gipsy jazz sastav glazbenih entuzijasta iz Vodica osnovan 2015. godine koji izvode akustični gitarski jazz u maniri Django Reinhardta. Članovi sastava su Juraj Birin  i Tonći Zekonjić na gitari, Mate Živković na solo gitari, Aleksej Buturović na bas gitari, a svoj poseban doprinos na klavijaturama dao je Toma CukrovJuraj Birin, magistar filozofije i glazbeni pedagog, član je mnogih sastava na području Hrvatske i inozemstva od alternativnog rocka do jazz fusiona.