Antenat ovog četvrtka u Vintage Industrial Baru!
15. studenoga 2022.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Antenat ovog četvrtka u Vintage Industrial Baru!

U četvrtak 17. studenog ne propusti najpoznatiji nepoznati bend zagrebačkog undergrounda – Antenat u Vintage Industrial Baru u Zagrebu.

Njihovu živahnu glazbenu fuziju nemoguće je ignorirati na plesnom podiju. Kombiniraju afrički poliritmični groove, reggae skank, afrobeat, puhačke dionice, ska energiju, pustinjski blues i zvučnu estetiku duba. Uz tekstove koji slave prirodu i slobodu, njihov stil kojeg su prozvali “sub reggae” poziva publiku na pjevanje uglas. Antenat je prvenstveno priča o prijateljstvu. Osnovnih pet članova benda okupili su se još u osnovnoj školi 1997. te je od onda njihov izričaj evoluirao zajedno s njihovim dugogodišnjim prijateljstvom. 2006. objavili su svoj prvi album “Subing” i 2008. album “Karavana”, oba s čvrstim temeljima u reggae, ska i dub glazbi. Njihov posljednji album “Izlet” iz 2013. proširio je horizonte benda snažnim utjecajima glazbe s afričkog kontinenta.
Jezgru benda i dalje čini pet originalnih članova: vokalist i perkusionist Nenad Kovačić, jedan od najaktivnijih glazbenika i vodećih perkusionista lokalne scene; bubnjar Bojan Horvat, važna figura punk rock scene, basist Davor Barišić i gitaristi Boris Vidošević i Marko Fiket. Njima se pridružuju klavijaturist Frederic Lanz, Francuz s hrvatskom adresom; trubač Jura Borić i saksofonist Mak Murtić, jedan od predvodnika nove hrvatske jazz scene.

Bili su na turnejama u Francuskoj, Italiji, Grčkoj i Njemačkoj te svirali širom područja bivše Jugoslavije, uz nastupe na brojnim domaćim festivalima poput InMusic Festivala, Terranea i Ferragosto Jama. U posljednjih nekoliko godina Antenat su izbacili nekolicinu novih singlova kojima najavljuju dugo očekivani novi album.

Koncert u Vintageu bit će održan u 21 sati i 15 minuta, a u 20 sati se otvaraju vrata. Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 60 kuna, a na dan koncerta 80 kuna. Prodaja se obavlja u Vintageu, Grif baru, Dirty Old Shopu i online na dirtyoldempire.com.

Foto: Nikola Knežević