Chasing Nord u postapokaliptičnoj audio-video priči “Ænd Now”
3. prosinca 2022.
Music Box (10961 Članci)
Podijeli

Chasing Nord u postapokaliptičnoj audio-video priči “Ænd Now”

Nakon singlova “Sonic Heart” i “I Feel You” – posebne obrade hita Depeche Modea, kojima su najavili dolazak svog drugog studijskog albuma, Chasing Nord ponosno predstavlja novu pjesmu “Ænd Now”. Izuzetan glazbeni uradak koji itekako može parirati nekima od svjetskih imena, rezultat je zajedničkog rada, ogromnog uloženog truda, i majstorske izvedbe cijelog benda.

Novi materijali stvarani su u nekoliko faza, a lockdown je bio sreća u nesreći jer je bend imao priliku revidirati pjesme, zagrabiti dublje i puno vremena posvetiti svakom detalju. Rezultat je moćan, kompaktan i melodičan album što se može naslutiti već na prvo slušanje “Ænd Now”.

“Sretni smo da nakon nekoliko dugih godina iscrpnog rada na novom albumu “Last Rain on Earth” napokon izbacujemo novi singl. U svojoj prvoj fazi pjesma je imala jedan, možda nama više svojstven rokerski zvuk vođen gitarističkim rifovima. To se potpuno promijenilo kad nam se u radu na samom aranžmanu pridružio Filip Frank, idejni vođa riječke skupine Quasarr, i pjesmi dao svoj prepoznatljivi pečat. Jako nam se svidio taj Depecheovski mračni osjećaj koji se proteže kroz cijelu pjesmu i sigurni smo da će i publika uživati u pjesmi koliko i mi.” – zadovoljno kažu Chasing Nord.

Pjesmu prati znalački osmišljena i realizirana video priča s potpisom nagrađivanog tandema Filip i Slađana Gržinčić koji već dugi niz godina uspješno surađuje s mnogim glazbenim imenima, a kako je došlo do ove suradnje, ispričala nam je riječka ekipa: “Rad Filipa i Slađane Gržinčić pratimo kroz spotove naših dragih prijatelja i kolega iz bendova kao što su Jonathan, One Possible Option, Bare & Majke, J. R. August, i jednostavno smo znali da će nam pomoći oplemeniti ovu pjesmu i dati joj jedinstveni vizualni identitet s kojim ćemo biti oduševljeni. Već i nakon samog snimanja vidjeli smo da sve pohvale na njihov rad nisu bezazlene i da će konačni proizvod biti svjetskog kalibra.”

“Mihael mi je pjesme za koje smo sada snimali dva spota predstavio još u veljači 2021. godine sa željom da surađujemo zajedno. I eto nakon toliko vremena, konačno smo ostvarili ove projekte! Spot za pjesmu ‘Ænd Now’ zapravo je nastavak pjesme ‘Last Rain on Earth’ čija premijera tek slijedi u 2023. godini. Sretan sam da smo uspjeli snimiti sve ideje koje smo u scenariju zamislili i nadam se da će se publici svidjeti konačan rezultat ove postapokaliptične priče u dva nastavka! Inače, kad je vidio da će imati glavnu ulogu u spotovima, Mihael je bio dosta zabrinut hoće li moći odglumiti kako treba, ali mi smo znali da tu neće biti problema. Puno hvala cijelom bendu i svima koji su sudjelovali u stvaranju spota, malo je reći da je bilo zabavno! :)” – ispričao je potpisnik spota, Filip Gržinčić.

Foto: Filip Gržinčić