“Pijesak nošen vjetrom” Gibonnija dobio videospot!
27. prosinca 2022.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

“Pijesak nošen vjetrom” Gibonnija dobio videospot!

“Pijesak nošen vjetrom” četvrti je singl sa prošle godine objavljenog Gibonnijevog EP-ja “U po ure”, koji je istovremeno dobio i sjajan prateći videospot u režiji Matka Petrića.

“Pijesak nošen vjetrom” otvara moćna gitara Vlatka Stefanovskog, stalnog suradnika na Gibonnijevim albumima od kraja devedesetih. U kombinaciji sa svjetski glasovitom ritam sekcijom koju smo upoznali još na “Mirakulu”, a koju čine basist Pino Paladino i bubnjar Manu Katche, “Pijesak nošen vjetrom” je prava tour de force / demonstracija moći vrhunske ekipa glazbenika, rasna rock pjesma i jedan od budućih koncertnih favorita. Uz violinu sjajnog Marka Ramljaka i dojmljivi zvuk masinqua, iza kojeg ponovo stoji Haddis Alemayehu Haddinqo, opet smo u čas na world music terenu koji se opet pretapa u dinamičnu ‘pjesmu divlju’ , pravu rock himnu, za koju nema sumnje da će vam se na prvu uvući pod kožu.

O samom videospotu njegov redatelj Matko Petrić kaže: “Spotovi za Gibonnija su za mene uvijek poseban izazov. Mislim da je ovo naš deseti spot. Jako mi je drago ustvrditi, kad se malo osvrnem iza sebe, da su ti spotovi prilično drugačiji jedan od drugog. Kod njega nema polovičnih riješenja i uvijek nastoji izvući maksimum iz suradnika. To i mene motivira. Tako je i ovaj spot raskošan primjer raznolikih situacija, likova, pejzaža, crtanih animacija, video animacija, a sve u cilju da se pogodi kemija pjesme što je meni kao glazbeniku najvažnije.”

Novi singl i videospot izlaze neposredno nakon nedavne najave velikog Gibonnijevog koncerta u zagrebačkoj Areni koji će se održati 8. 3. 2023., a za koji od početka prodaje ulaznica vlada izuzetno veliki interes, stoga svima preporučujemo da ih kupe na vrijeme dok ih još uopće ima.

Ulaznice su u prodaji putem sustava Entrio.hr.

Foto: Andrej Smolić