Balkan Zoo & Nina Ćorić najavili koncert u Katranu u sklopu novog klupskog programa Đipsteraj
15. ožujka 2023.
Music Box (10880 Članci)
Podijeli

Balkan Zoo & Nina Ćorić najavili koncert u Katranu u sklopu novog klupskog programa Đipsteraj

Proslavite dolazak proljeća uz romsku glazbu i jedinstveno iskustvo koje pripremaju Balkan Zoo & TNT Lex 5Reković u srijedu, 22. ožujka u Katranu.

Đipsteraj je naziv novog klupskog programa čiji je cilj promoviranje world/etno/gipsy/crossover glazbenih žanrova s ciljem obogaćivanja zagrebačkog kulturnog života i ponude. Domaćin zabave je Mario Petreković koji će samo za ovu prigodu kuhati svoj nadaleko poznati gulaš.

BALKAN ZOO sastav je basista i skladatelja Maria Rašića, koji već 10 godina promovira glazbu balkanskih elemenata u novim, modernim aranžmanima. Na novom albumu“Recycle”, sastavljenom od popularnih romskih pjesmama obojanih jazzom, hip hopom i electronic flamenkom, pridružuje im se i pjevačica flamenka Nina Ćorić. Kroz svoju interpretaciju romske glazbe, cilj im je izgraditi neke nove mostove razumijevanja, prijateljstva i suživota

Bend je koncertnu promociju albuma imao prošle godine na Jazz HR-u u Tvornici kulture, nakon čega je “Recycle” zauzeo prvo mjesto prodaje albuma. Članovi Balkan Zoo-a i Nina Ćorić pozvani su u Ljubljanu, u Cankarjev dom, gdje će 07. travnja nastupiti s cijenjenim romskim glazbenikom Imerom Trajom Brizanijem povodom Svjetskog dana Roma. Nedavno su oduševili publiku u Saxu te garantiraju odličan provod svima koji dođu u Katran.

Cjelovečernji program Đipsteraj započinje od 20 sati. DJ AGA Gypster zagrijat će vas prije koncerta, a bome i rashladiti nakon koncerta. Organizatori pripremaju u brojna iznenađenja. 

Ulaznice su dostupne u pretprodaji u sustavu Entrio.hr ili na dan koncerta na ulazu u Katran.

Foto: Doringo Photography