Makedonski glazbeni biser Funk Shui prije dolaska u Zagreb otkrio žestoki novi singl i spot “FU_K SHUI”
24. travnja 2023.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Makedonski glazbeni biser Funk Shui prije dolaska u Zagreb otkrio žestoki novi singl i spot “FU_K SHUI”

Prošle godine su u klubu KSET održali koncert i onda na bisu ispočetka izveli cijelu set listu, što dovoljno govori o interesu za njih i ludilo koje izazivaju, a sada su nas makedonski glazbenici iz benda Funk Shui ponovno ostavili bez daha novom pjesmom.

“FU_K SHUI” je njihova nova pjema, žestoka energična, s prodornom ritam sekcijom, te gitarom i synhtom koji doslovno stvaraju dojam poput noise ili fuzije punk, funk i drone glazbe. Uši neće više biti iste nakon što poslušate ovu pjesmu, ali u najboljem mogućem smislu. Možete samo zamisliti kakva je izvedba ove pjesme na pozornici. Ali ne morate samo zamisliti jer će dečki svirati na ovogodišnjem Zagreb Beer Festu zajedno uz najveća imena domaće glazbene scene. Festival je na rasporedu od 18. do 21.5. i održat će se u Parku dr. Franje Tuđmana.

Spotovi Funk Shuija baš poput glazbe ostavljaju bez daha pa su se i ovoga puta potrudili da nam dostave nevjerojatnu vizualnu priču. Iza nje stoje Mihail Namichev i Gjorgi Vacev. Bend je radio na glazbi i tekstu, dok je neraskidiva suradnja na produkciji s Benom Milchevim, tonskim snimateljem i producentom svjetskoga glasa. Milchev je i miksao pjesmu.

Funk Shui su ovu pjesmu snimali dok je u bendu bio David Nikolovski na bubnjevima, tako da se on i pojavljuje u spotu. Luka Gjorgievski je na vokalu, gitarama i synthu, a Mihal Namichev na basu, synthu i pratećem vokalu. Za ovu prigodu kravlje zvono je udarao Stefan Momikj.

Pjesma je dio njihovog novog studijskog albuma koji se zove “Никогаш Пак” (“Nikogash Pak”) ili “Never Again” ili “Nikada više”. Kako kažu iz benda, ovo je njihova prva vulgarna pjesma i nadaju se da će više neće biti potrebe za nekom novom.