Sve popularniji kantautor i producent ERIC otkrio spot za aktualni hit singl “Gdje je ta ljubav”
12. svibnja 2023.
Music Box (10275 Članci)
Podijeli

Sve popularniji kantautor i producent ERIC otkrio spot za aktualni hit singl “Gdje je ta ljubav”

Nakon prošlogodišnje nominacije za nagradu Porin u kategoriji Novi izvođač godine, 22-godišnji kantautor, multi instrumentalist i producent ERIC i ove se godine našao među nominiranima.

Za autorsku skladbu „Feel You Close“ (duet s Ivanom Kindl), a u međuvremenu u svom glazbenom studiju radi na mnoštvu novih ideja. „Gdje je ta ljubav“ najnovija u nizu njegovih autorskih pjesama, dobila je i metaforički videospot NEXUS produkcije.

„Gdje Je Ta Ljubav“ pita se ERIC dok luta ruševinama, a romantičan zalazak sunca ostavlja nadu za pronalaskom sretnog kraja:

„Nakon dužeg razmišljanja, odlučili smo spot snimiti u napuštenom kompleksu Hotela Palace u Haludovu na Krku. Prije nego što smo došli na samo lokaciju, nismo točno znali u kakvom će nas stanju dočekati i kako će sve skupa izgledati, ali ostaci i ruševine ovog nekad prekrasnog elitnog hotela toliko su fotogenični da snimanje zaista nije bilo teško. Uz to smo još imali priliku i istražili ovaj jako zanimljiv dio turističke povijesti. Vrijeme nam je također bilo naklonjeno tako da nas dočekali sunčani dan i plavo nebo, a neplanirano smo zabilježili i sjajne kadrove u predivnom zalasku sunca“, objašnjava ERIC i dodaje: „Hvala cijelom timu, nadam se da im je snimanje bilo upola zabavno koliko i meni. Iako više preferiram producirati glazbu nego snimati spotove, u ovome sam stvarno uživao!”

Glazbenici koji su, uz Erica (autor teksta i glazbe, gitara, vokal, produkcija), sudjelovali u kreiranju pjesme koja ne izlazi iz glave su Laura Mjeda (prateći vokali) i Ivan Grobenski (bas). Filip Vidović je miksao pjesmu u Matterhorn Music studiju, Mischa Janisch potpisuje mastering, a tu su, ističe ERIC, i svi oni koji su svojim savjetima doprinijeli da „Gdje je ta ljubav“ zvuči baš kako je zamislio. Snimanje i izradu video spota potpisuje NEXUS produkcija: redatelj Tomislav Horvatinović, producent Marko Horvat te snimatelj Stjepan Dolenec / Creative Factory. Kao i puno puta do sad, i ovog puta ERIC je snimao u odjevnoj kombinaciji stilista Ivana Friščića (Delight), svestrana Laura Mjeda, kojoj je šminkanje je druga ljubav, pobrinula se da zasja ispred kamera, dok fotografije nastale na setu potpisuje Dino Šef.

Iako progovara o ljubavi koja je izblijedjela i nestala, ERIC je prilikom plasiranja istaknuo kako je unatoč tužnoj tematici ova pjesma zapravo „sve, samo ne balada“. Riječ je o njegovom drugom HR Top 40 naslovu na hrvatskom jeziku, nakon uspješnice „Reci mi“ kojom je osvojio simpatije i publike i struke.

Foto: Dino Šef