ŽIVA (Lucija iz Punčki) trećim solo singlom “Bad Blood” najavljuje album
14. svibnja 2023.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

ŽIVA (Lucija iz Punčki) trećim solo singlom “Bad Blood” najavljuje album

Lucija Ivšić, koja glazbu stvara kao ŽIVA, a na sceni je poznatija kao osnivačica benda Punčke, objavila je treći singl “Bad Blood” kojim najavljuje izlazak debitantskog albuma.

“Bad Blood” sadrži mračne sintesajzere i snažne ritmove koji pojačavaju sirovu emociju njenih slavonskih korijena i utjecaja darkwavea. Ovo je prva pjesma koju je ŽIVA sama producirala, a izazovno je to i ispunjavajuće iskustvo, kaže, koje je unaprijedilo njene sposobnosti pisanja pjesama.

“Bad Blood je intenzivno istraživanje borbe s unutarnjim demonima s kojima se svi suočavamo. I usprkos tome što je ŽIVA moj samostalni projekt i ogroman izazov, cijeli ovaj proces bi bio daleko teži da nema Anje Tkalec koja u pozadini prati svaki moj korak i pruža neprocjenjivu podršku” , poručuje Lucija tj. ŽIVA koja trenutnu adresu ima u Australiji.

Prateći video režirao je i animirao Goran Nježić, multidisciplinarni umjetnik, filmaš i dugogodišnji Lucijin prijatelj, bubnjar benda ###, a donedavno i član benda Punčke. Prepoznatljivi vizuali i foto editorijali ŽIVE djelo su Martina Peranovića, talentiranog hrvatskog fotografa i grafičkog dizajnera, također njenog dugogodišnjeg prijatelja koji je zaslužan i za završni edit i tipografiju videa.

ŽIVA je s debitantskim pjesmama “Power” i “Dualism” ostvarila 6000 streamova, uvrštena na Top Australian Music liste i emitirana na međunarodnim radijskim stanicama, s recenzijama u nekima od najprestižnijih australskih glazbenih medija, poput The AU Review i TripleJ. ŽIVA nastavlja probijati i brisati granice žanrova i etablirati svoj stil u glazbenoj industriji, a novi singl “Bad Blood” je samoizdan preko njezine izdavačke kuće Cereal Booking i uvod je u debitantski album koji će biti objavljen sredinom svibnja.

Foto: Martin Peranović