Billie Joan predstavila “kontroverzni” spot za pjesmu “Barren Land”
8. prosinca 2017.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Billie Joan predstavila “kontroverzni” spot za pjesmu “Barren Land”

Spot „Barren Land“, prikazuje današnjicu, odlazak mlade osobe iz Hrvatske, dočarava težinu donošenja takve odluke ali i ostavlja prostora za nadu u bolje sutra.

Spot prikazuje razočarane mlade osobe kojima ostavljamo tu pustoš. Mlade nade koje će najvjerojatnije sreću potražiti drugdje, gdje se njihov rast potiče a ne sputava. Pjesma također prikazuje posljedice „interesantnog“ požara koji je izbio ljetos te pruža jasan uvid u jalovost, koja se najviše ogleda na poprištu golih stabala, izgorenih auta i kuća. Istodobno pogađa gdje boli te prikazuje ljepotu mora i sunca koju ostavljamo za sobom ako ju odlučimo napustiti.

Spot je snimao i montirao devetnaestogodišnji Dominik Belančić, talentirani snimatelj iz Sinja. Jedan dio kadrova sniman je na kultnoj splitskoj plaži Bačvice gdje je Dominik smočio tenisice u nastojanju da uhvati dobar kadar mora. Damira Berisha ih je provela zgarištima Žrnovnice, Privora i Kučina da uhvate „interesantne” kadrove požara. Ostali su kadrovi snimani na željezničkoj postaji u Splitu a kadrovi unutar same postaje nastali su uz pomoć prodavačice karata na šalteru, gđe. Dragice Ivković. Dio je sniman u Sinju uz suradnji sa divnom mladeži iz Sinjskog Pučkog Kazališta čija su imena redom:Hana Delonga, Lovre Sablić, Antonela Penić, Ema Jenjić, Ana Krajina. Ideju i tematiku spota potpisuje Billie Joan.

Foto: Ana Kujundžić