Marčelo otkrio videospot za posljednji singl albuma “Nojeva varka” – “Reset”
13. srpnja 2023.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Marčelo otkrio videospot za posljednji singl albuma “Nojeva varka” – “Reset”

Marko Šelić Marčelo i njegovi suradnici snimili su spot za pjesmu “Reset”s aktualnog albuma “Nojeva varka” i time zaokružili priču ovog regionalno prepoznatog djela.

Za pjesmu je zaslužan bosanski multitalentirani umjetnik Billain, a režija je, kao i za sve dosadašnje singlove s “Varke”, povjerena Nemanji Marašu; glavnu ulogu igra Aleksandra Caka Pleskonjić, prvakinja drame Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. U ništa manje važnim “ulogama” je, međutim, više desetaka tisuća ljudi: „Pjesma se odnosi na događaje iz srpnja 2020. kojima je sada okrugla trogodišnjica. Bili smo tada na ulici. I sada smo. U spotu, otud, vremenski skočimo iz one sadašnjice u ovu, s onih prosvjeda na ove, i vidimo autentične slike policijske brutalnosti koja se nikad ne smije zaboraviti – kao i slike ove nove nade i borbe za bolje društvo”, kaže Marčelo. “Reset” je poseban i po tome što započinje sevdalinkom u izvedbi Nevene Glibetić Nensi, dok refren pjeva Aleksandar Jovanović Šljuka. Time bend stavlja točku na ovo veliko i važno poglavlje svog stvaralaštva, spreman za nove izazove.

Ali prije izazova slijedi slavlje: ove jeseni, Marčelo slavi dvadesetogodišnjicu od objavljivanja svog prvog studijskog albuma. Ljetnje zagrijavanje za proslavu je koncertno: Marko i bend u punom sastavu sviraju u Beogradu, u botaničkoj bašti Jevremovac 20. srpnja, a dan kasnije u Nišu, na festivalu “Dođi na Amfi”; u kolovozu slijede festivali u Sarajevu i Tuzli, potom u Italiji i Portugalu. Kako će izgledati ono što potom slijedi: “U redovima svačije publike ima onih koji više vole staro i onih koji su više za novije radove. Smislili smo da ovoga puta, u okviru proslave, ponudimo oba: 5. listopada u Zappa bazi svirat ćemo samo pjesme s prvih pet albuma, kronološkim redom, a 5. prosinca u Mts Dvorani imat ćemo koncert posvećen posljednjem albumu (mada će tu biti i ponešto starih pjesama). Naravno, mi sa svoje strane pozivamo publiku na oba”, kaže Marčelo, a u to vreijme stižu i ploče: “Nojeva varka” na duplom vinilu u izdanju Lampshade Medije, te odabrane stare pjesme na dvjema zasebnim pločama u izdanju Multimedia Musica. „Da, prijeđeni put treba slaviti, odati počast svim divnim ljudima koji su se tu našli, izdavačima, publici, autorima s kojima smo surađivali – a onda pogledati unaprijed, prema novom, što god to bilo, i jurnuti onamo iz sve snage.”

Foto: Ana Kašćelan