KSET se oprašta od starog prostora serijom koncerata “Pozdrav Kotlovnici”
11. kolovoza 2023.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

KSET se oprašta od starog prostora serijom koncerata “Pozdrav Kotlovnici”

Nema razloga za brigu, jer KSET nikada nije bio samo prostor, već ljudi koji su od njega stvorili nešto posebno.

Mnogi su načuli, a sada i vidjeli na društvenim mrežama KSET-a da će Klub napustiti svoju dosadašnju lokaciju zbog početka obnove Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Nažalost, zbog obnove zgrada fakulteta i neposredne blizine KSET-ovog prostora djelovanja gradilištu, održavanje aktivnosti iz sigurnosnih razloga u prostorima kluba nije izvedivo

Stanje mnogih zgrada u Zagrebu koje se još uvijek obnavljaju ograničava mogućnosti pronalaska prostora te ne postoji puno lokacija koje zadovoljavaju potrebe KSET-a. Lokacija novog prostora nije sigurna, ali se svakodnevno radi na pronalasku najboljeg rješenja te se poziva sve da prijedloge podjele s članovima Kluba. U ovoj se situaciji također ističe velika povezanost i prijateljstvo KSET-a i FER-a. Fakultet je u konstantnoj komunikaciji s Klubom vezano za selidbu i logistiku selidbe te pomaže Klubu tijekom cijelog procesa. 

Važno je istaknuti kako se Klub seli samo privremeno te da se prvom prilikom vraća u svoj topli dom, malu kotlovnicu s adresom Unska 3, što bi se trebalo dogoditi po završetku radova na Fakultetu. Na svojoj trenutnoj lokaciji Klub se službeno nalazi do 1.10., a do tada će studenti i svima kojima je KSET važan imati prilike oprostiti se od svima drage kotlovnice. Od jeseni, grijemo se drugačije.

Kako bi se nakratko pozdravili od KSET-ovog dosadašnjeg prostora i proslavili sve divne uspomene, Klub je pripremio oproštajni ciklus koncerata “Pozdrav kotlovnici”! Od 29.8. do 2.9. slave se sve uspomene, svi dobri provodi, sva prijateljstva i sve ljubavi koje su započele pod krovom ove male kotlovnice. 

Utorak 29.8. – Igralom + čuvarkuća

Minimalistički afrobeat/indie sa svima dragim Dimitrijem Dimitrijevićem na basu i vokalima i ponajbolji lokalni indie emo u obliku čuvarkuće. Cijena ulaznice u pretprodaji je 8 €, a na dan koncerta upad je 10 €.

Srijeda 30.8. – Mašinko + Biciklić

Dupla doza već kultnog zagrebačkog punka, razuzdano i old-skul, s neizostavnom dozom samosvjesnog humora i pronicljivim društvenim komentarima. Cijena ulaznice u pretprodaji je 10 €, a na dan koncerta upad je 12 €.

Četvrtak 31.8. – ### i Niko Potočnjak

Buka i nasilje, primitivni u svojoj profinjenosti i profinjeni u svojoj primitivnosti. Dugogodišnji veterani planiraju šparati bubnjiće svih prisutnih još manje nego inače. Cijena ulaznice u pretprodaji je 8 €, a na dan koncerta upad je 10 €.

Petak 1.9. – Svemirko i IDEM

Ruke obara synth pop u susretu s pop punkom, utjecaji blještavih i šarenih 80-ih sa sirovijim krajem kasnih 90-ih, oboje u izvedbi na široko voljenim licima. Cijena ulaznice u pretprodaji je 12 €, a na dan koncerta upad je 14 €.

Subota 2.9. – KSET Caffe

Cijela priča završava s igračima domaćeg terena, razne generacije DJ-a iz Disco sekcije KSET-a koji će zapaliti plesni podij i pružiti svima najbolju večer koje se neće sjećati. Cijena ulaznice na ulazu je 2 €, a upad je besplatan za sve studente FER-a.

Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti putem linka.

Ovaj ciklus koncerata zahvala je svima koji su kroz godine pomogli i doprinijeli Klubu: svim posjetiteljima i glazbenicima, volonterima, suradnicima i sponzorima. Ovo je pozdrav prostoru, ali ne i Klubu. Volonteri KSET-a vesele se nastavku djelovanja, daljnjem dolasku stalnih i novih posjetitelja te njihovoj podršci, bez obzira gdje se nalazili!