Seine ovog tjedna u Attacku promoviraju vinil “Naizust”
10. listopada 2023.
Music Box (10880 Članci)
Podijeli

Seine ovog tjedna u Attacku promoviraju vinil “Naizust”

Nakon odgođenog koncerta pandemijske 2020., Seine se vraćaju ovog listopada u Attack i to u sklopu promocije vinilnog izdanja hvaljenog trećeg albuma “Naizust”!

Prije i nakon giga uživat ćemo u glazbenoj kreativnosti producentice i kompozitorice Ivone Eterović, poznate kao tonota.

Upad je 6,64 eura, a mlađi od 20 godina ostvaruju popust od 50% na ulaznice! Prilikom kupnje na ulazu je potrebno priložiti neku vrstu dokaza o starosnoj dobi.

SEINE je kantautorski projekt Ivana Ščapeca nastao 2008. te vremenom evoluirao u jedan od najzanimljivijih regionalnih bendova nove generacije. Počevši kao gitarski indie-punk bend, 2017. godine izbacili su svoj hvaljeni debitantski album “Sno Sna” za Moonlee Records (SI) i VOX project (FR). Nepunih godinu i po nakon debi albuma koji se bavio snovima, bend izbacuje svoj drugi album pod nazivom “22”, koji je također konceptualno zaokružen, no ovaj put oko teme novca. Tek što su najavili novu europsku turneju te dobili nominaciju za najbolji europski nezavisni album “IMPALA”, grupa je morala otkazati sve svoje koncertne aktivnosti uslijed pandemije.

Tako dvije pandemijske godine provode u studiju snimajući svoj treći album “Naizust”. Uskoro se grupi pridružuje Vatroslav Živković na basu i elektronici (litl itali, Nemeček) kao treći član kolektiva. Proljećem 2022. izbacuju najavni singl “Riječ”, snimljenim u produkciji beogradskog “Fikus Filma”, u kojem se pojavljuju beogradski bendovi Koi-Koi, Turisti i Jarboli. Njihov treći album ponovno predstavlja veliki odmak od zvuka koji su dosad ustanovili, gdje gitare skoro u potpunosti zamjenjuju sintevi, a bubnjeve bitovi. Time SEINE ponovno ustraju u svojoj nepredvidljivosti i mijenjanju zvučne slike, te se etabliraju kao jedan od najhrabrijih i najzačudnijih punk bendova svoje generacije.

Ivona Eterović (tonota) glazbena je producentica, kompozitorica i psihologinja iz Zagreba. Članica je upravnog odbora Operacije grad, saveza udruga nezavisne kulturne scene grada Zagreba. Na akademiji UNITED POP u Zagrebu je 2020. godine završila modul Electronic music producer kao najbolja u generaciji. Ivonina je umjetnička karijera obilježena samostalnim i kolaborativnim radom fokusiranim na stvaranje specifičnog i svježeg zvuka s introspektivnim predznakom i multidimenzionalnim emotivnim nabojem.

Kao producentica i izvođačica kombinira elemente ambijentalne i bass muzike s analognim i digitalnim sound designom. Ivona ne želi ostati koncentrirana na jedan žanr, već pronalazi afinitete u ambijentalnoj i eksperimentalnoj klupskoj elektronici, hip hopu, popu, ali i stvaranju pozadinske glazbe za film i predstave. 2018. godine pokrenula samostalni projekt usmjeren na elektronsku glazbu i zvučne eksperimente van žanrovskih odrednica. Pod pseudonimom tonota 2020. godine izbacuje prvo samostalno izdanje, ambijentalnu traku naziva ”sve se kretalo i sve je stalo“. U budućnosti, Ivona se, uz skladanje glazbenih kompozicija za vlastite projekte i druge izvođače, planira više posvetiti skladanju pozadinske glazbe za film i predstave kao i sound artu. Trenutno se priprema za rezidenciju u BEK-u (Bergen Centre for Electronic Arts) gdje će skladati prostornu kompoziciju koju će premijerno izvoditi u Zagrebu na festivalu Gibanja u 11. mjesecu.