Filip Rudan otkrio spot za naslovnu pjesmu debitantskog albuma
8. veljače 2024.
Music Box (11142 Članci)
Podijeli

Filip Rudan otkrio spot za naslovnu pjesmu debitantskog albuma

Najnoviji glazbeni video spot osmislila je Tara Turopoljac, a ideju su realizirali Ana Cindrić i Luka Matković.

„Vizija za ‘Everyday View’ spot je bila jednostavna, htjela sam prikazati mjesto na kojem se Filip može zamisliti kao izvođač, a to su kazališni prostori koji nose posebnu atmosferu koncertnim momentima“, izjavila je Tara Turopoljac koja i ovoga puta uz Anu Cindrić i Luku Matković stoji kao redateljica i producentica. „Drugi dio na koji svraćam pažnju je estetika samog videa koju uvijek želimo istaknuti u Filipovom spotovima, a ovog puta smo se odlučili za B&W negative i 80’s dance. Svakako se ističu maske, za koje smatram da su dovoljno jasan prikaz i govore za sebe“, dodala je Tara koja potpisuje i scenarij, sudjelovala u odabiru outfita, a okušala se i u kreiranju maski. Uz Luku kao direktora fotografije, iza fotografija sa seta i VHS snimki stoji Ana dok su zajedno zaslužni su za završni video editing.

Glazbenici, ovom prigodom i glumci, iza maski su Dominik Kiseljak i Sandro Šandro, a mistična radnja odvila se na daskama velike scene Centra za kulturu Čakovec. Centar za kulturu Čakovec ranije je ugostio Filipa Rudana kao koncertnog izvođača s velikim odazivom publike, a ovog puta je njihov piano zasvirao samo za nekoliko tajnovitih posjetitelja – uhvaćenih u kadrovima upravo predstavljenog spota.

„Sve što stoji iza Filipovih pjesama gradi njegov identitet. Sve je to njegova vizija u glavi, prikazana kroz ‘nastup’. S Anom i Lukom radimo već drugi put i jako smo zadovoljni budući da sve ispadne baš onako kako smo zamišljali“, zaključila je Tara Turopoljac. „Njihov vizualni identitet pridonosi finalnom touchu, a svojim vrlo kreativnim pristupom ponovno su uspjeli uhvatiti emocije i prikazati dubinu same pjesme“, potvrdio je Filip Rudan koji ostavlja glazbi da prenosi njegove emocije i poruke.

Foto: Ana Cindrić