Hrvatski jazz glazbenik koji je oduševio dobitnike Grammyja!
29. ožujka 2017.
Music Box (11101 Članci)
Podijeli

Hrvatski jazz glazbenik koji je oduševio dobitnike Grammyja!

Kontrabasist, bas-gitarist, aranžer, skladatelj i svestrani umjetnik, Luka Veselinović, koji surađuje s mnogim eminentnim glazbenicima, samo su neke od njegovih mnogobrojnih zanimanja i kvaliteta.

Kao polaznik renomiranog bostonskog Berkleeja izabran je da svira u tamošnjem svojevrsnom »all star« jazz bendu, gdje je, između ostalih, svirao i s glazbenicima kao što su Terry Lynne Carrington, Darren Barrett, Tiger Okoshi, Dave Buda, Dave Santoro, Bruce Gertz, Barry Smith, Dave Santoro, John Lockwood. Upravo je u Bostonu krenuo njegov autorski Veselino Jazz Project, s kojim je 2012. godine objavio debitantski album »Magnetic Whale«.

Za Luku nema kraja istraživanju i učenju tako da će svjetlo dana uskoro ugledati i drugi album, pod imenom „Romantic Egg is Going Home“, na kojem je surađivao s mnogim talentiranim glazbenicima (Zvjezdan Ružić – klavir, Lenart Krečič – tenor sax, Vojkan Jocić – tenor sax, Pedja Milutinović – bubnjevi, Luka Veselinović – el. bas i vokali). Luka je majstor multitaskinga pa tako u svom radu samostalno stoji iza svakog segmenta, sam je radio glazbu, mix, mastering, izdavanje pa čak i sva videa koja stižu od novog albuma. Neke kompozicije koje će se naći na novom albumu nastale su još na Berkleeju i dugo čekale kako bi ugledale svjetlo dana a ako je suditi po onoj narodnoj, dobre stvari se događaju dobrim ljudima onda se upravo to i dogodilo. Naime, pjevaču Grammyem nagrađene grupe Arrested Developmenta jako se svidjela jedna od Lukinih pjesama s prvog albuma pod imenom “Deep skin”, stoga ju je odlučio iskoristiti u njihovoj pjesmi  „I Don’t See You At The Club“ te im je to glavni singl na novoobjavljenom albumu. Inače, ekipi iz Arrested Developmenta jako se svidio njegov rad tako da vjerujemo da će biti još sjajnih suradnji u budućnosti.

 

Oba albuma mogu se downloadati na Itunesima, Amazonu te streemati na Deezeru, Spotify, internetskim radijima  a pjesme će prepoznati čak i Shazam.

Teško je za povjerovati da se Luka počeo baviti glazbom tek u tinejdžerskoj dobi kad su mnogi glazbenici već razvijeni i točno znaju u kojem smjeru žele ići. Ali njegova neutaživa glad i želja za konstantnim usavršavanjem u kratkom ga je vremenu pretvorila u jednog od najboljih glazbenika na ovim prostorima.