Detour na novom letu prema sedmom albumu
28. svibnja 2024.
Music Box (11092 Članci)
Podijeli

Detour na novom letu prema sedmom albumu

„Kao ptica let, moje misli putuju…Tamo gdje si ti, da te noću čuvaju…”, stihovi su kojim Detour započinje svoj novi let, novo putovanje u nove materijale.

Prvi singl „Kao ptica let“ s njihovog nadolazećeg  sedmog albuma, na prvu osvaja i uho i srce. Tekstom posebno emotivni, ali ritmom ljetno razigrani Detour još jednom pokazuju zašto su miljenici urbane publike.

Autor pjesme i frontman benda Nenad Borgudan iskreno kaže kako mu je teško pričati o svojoj glazbi i kako je najsretniji kada slušatelji sami daju interpretaciju Detourovih pjesama.

„Toliko smo uživali raditi na našem posljednjem albumu Master Blaster, ali s jednakim smo se veseljem upustili i u ovo novo poglavlje. Ispred nas je „Kao ptica let“ avantura u jedan drugačiji zvuk, ali opet, čini mi se, ovako subjektivno, prepoznatljiv Detouru. Pjesma govori o uspomenama od kojih smo satkani i o tome da sve što je nestalo i prestalo živjeti i dalje postoji dokle god se mi toga sjećamo.“- kaže nam Nenad Borgudan koji je redateljsku palicu za vizualizaciju spota predao Radoslavu Jovanoviću Gonzu.

Spot stiže uskoro, a Gonzo, kao naš provjereni partner savršeno razumije viziju pjesme.“- rekao nam je Nenad i otkrio da bi spot za pjesmu mogli vidjeti već sredinom lipnja.
Ljetni hit omiljenog zagrebačkog benda priča emotivnu ljubavnu priču i u klasičnom detourovskoj maniri donosi dozu pozitive i optimizma.

„Gdje god da odeš ljubavi I more da nas razdvoji
Nije to ništa, ja sjećam se I pamtim da ne prestane…“

I u pravu je Borgudan kada kaže da njegovi stihove najbolje pričaju Detourovu priču jer tako je teško već na prvu ne zaljubiti se u njegove zarazne stofe i melodiju.
A osim što će novi hit singl Detoura odjekivati radijskim eterom i osvojiti digitalne servise bend ćete ovo ljeto moći poslušati i diljem regije. Tako ih nakon rasprodanog Beograda očekuju koncerti u Zagrebu, Prijedoru, Podgorici, Dubrovniku, Stari Gradu na Hvaru, Matuljima, Rapcu i brojnim drugim gradovima.

Foto: Luka Nižetić