Službeno otvoren natječaj za nastupe na RockOff-u u 2017. godini
17. ožujka 2017.
Music Box (6305 Članci)
Podijeli

Službeno otvoren natječaj za nastupe na RockOff-u u 2017. godini

Odlične vijesti za mlade rock bendove i ove godine stižu iz Hrvatskog društva skladatelja. RockOff festival održat će se i ove godine.

Novosti vezane za ovogodišnje izdanje organizatori su danas, 17. ožujka,  prezentirali na konferenciji za medije, koja je bila održana, u Splitu, uoči dodjele prestižne domaće diskografske nagrade Porin.

Na pressici se medijima obratio Hrvoje Horvat, direktor festivala RockOff i službeno otvorio natječaj za bendove. Ove godine natječaj će trajati od 17. ožujka do 31. svibnja, a bendove koji će imati priliku nastupiti na festivalu odabrat će stručni žiri. U zabavnom djelu današnjeg druženja, nastupila je mlada Sara Renar.

RockOff festival etablirao se kao jedan od vodećih glazbenih festivala u Hrvatskoj koji svojim programom njeguje i promiče umjetničke vrijednosti moderne glazbe. RockOff mladim glazbenicima i autorima pruža mogućnost dodatne afirmacije kroz koncerte, medije te radijski i televizijski eter.

Na Rockoff festival mogu se prijaviti svi bendovi, bez obzira na broj objavljenih singlova ili albuma. Mogu se prijaviti predstavnici različitih stilova i žanrova: od rocka, popa, rapa, heavy metala i elektronike do kantautora, indie i etno zvukova. Na festivalu sudjeluje 16 bendova a sastoji se od 4 finalne večeri te superfinala.

Utemeljitelj Rockoff festivala je Hrvatsko društvo skladatelja, a od 2016. godine organizaciju festivala preuzimaju Unison, krovni savez glazbenih udruga i Heineken Hrvatska. Za izvršnu produkciju projekta zaduženi su Unison i MPG, dok je voditelj projekta Unison.

Izvor: Hamar Media