“Cesarica” – nova glazbena nagrada u Hrvatskoj!
26. travnja 2017.
Music Box (10961 Članci)
Podijeli

“Cesarica” – nova glazbena nagrada u Hrvatskoj!

U Kaptol Boutique Cinema održana je u srijedu, 25. travnja konferencija za medije na kojoj je predstavljena nova glazbena nagrada – Hrvatska glazbena nagrada publike za hit godine “Cesarica”.

Nagrada Cesarica bit će dodijeljena pjesmi koju će izabrati publika svojim glasovima kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini. Nagrada je dobila ime po pjesmi koja je na prvom Porinu, održanom 1994. godine, osvojila Porin u kategoriji Hit godine.

Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez, koji Cesaricom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme koje su uspjehom kod najšire publike obilježile izbornu godinu.

Upravni odbor Cesarice čine: Miroslav Buljan (predsjednik), Goran Karan, Pero Kozomara, Branko Paić, Lidija Samardžija, Zvonimir Dusper, Branimir Mihaljević, Ivo Popeskić i Stanko Šarić.

Upravni odbor Cesarice proveo je cijeli proces odabira pjesama i objavio je listu od 40 pjesama koje će moći konkurirati za Cesaricu 2017. u prvom krugu glasovanja, i to temeljem trenutno aktualnih i dostupnih podataka o broju emitiranja pojedinih pjesama na radio postajama te broju pregleda javno dostupnih video brojeva na internetu.

Ova nagrada pokrenuta je radi velike želje i ljubavi svih dionika projekta Cesarica spram muzike općenito. U projekt su se uključili i diskografi i autori i skladatelji i izvođači i glazbeni manageri. Glavna  ideja je bila da o glavnoj nagradi odlučuje publika te da damo dodatnu promociju odabranim skladbama koje su se istakle prihvaćenošću u RH. Njih smo odabrali na najtransparentniji mogući način. Veselim se ovoj i svim budućim Cesaricama, i svim pjesmama koje će ona obuhvatiti u ovoj i narednim godinama, izjavio je predsjednik UO Cesarice, Miroslav Buljan.

Miroslav Buljan

Aktivirana je službena stranica nagrade na kojoj se nalazi Pravilnik nagrade i lista s odabranih četrdeset pjesama. Glasovanje putem telefona te preko službene stranice nagrade Cesarica započinje 5. svibnja, i odvijat će se u dva kruga tijekom dva mjeseca. Nakon prvog kruga glasovanja, na osnovi najvećeg broja glasova publike, objavit će se 12 pjesama koje će biti nominirane za nagradu Cesarica, i koje će ući u drugi krug glasovanja. Nagrada Cesarica dodijelit će se pjesmi koja u drugom krugu glasovanja osvoji najveći broj glasova publike.

Osim nagrade „Cesarica“, na završnoj priredbi dodijelit će se i nagrade za hit godine u kategorijama pop, rock, zabavne, klapske i tamburaške glazbe, i to na osnovi najvećeg broja glasova publike ostvarenih u prvom krugu glasovanja za nagradu.

Ne propustite ovo ljeto završnu večer te svečanu dodjelu nagrade Cesarica koja će se održati 7. srpnja na Prokurativama u Splitu, u tjednu kada se održava i Splitski festival, uz izravan prijenos na Hrvatskoj televiziji.