Ivana Picek poznatija kao Pi najavila promociju albuma u Tvornici kulture
3. svibnja 2017.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Ivana Picek poznatija kao Pi najavila promociju albuma u Tvornici kulture

Talentirana producentica i multiinstrumentalistica Pi, poznatija kao Ivana Picek, predstavit će album “Časna lubanjska” u subotu 3. lipnja u Tvornici kulture.

Sjajna Ivana Picek tj. Pi nerijetko se smatra najaktualnijom i najzanimljivijom hrvatskom glazbenicom nove generacije, čiji tekstovi iskaču od svih onih klasičnih interpretacija ljubavi ili patnje. Nedavno je stvarala glazbenu pratnju na recitalima Rade Šerbedžije posvećene Arsenu Dediću, poznata je i kao pjevačica psihodeličnog rock benda Pridjevi, koji su izdali vrlo uspješan album u Americi, a talentirana Pi se bavi smionim usmjeravanjem budućnosti hrvatske glazbe.

Album “Časna lubanjska” prvi je album koji potpisuje Pi. Planine, mračne šume, kraljevi, lijesovi i demoni te odabiri i katarze koje u ovozemaljskom životu moramo proživjeti, čine ovaj album specifičnim ne samo po genijalnoj glazbi, već i po nenadmašivoj tematici albuma. Album “Časna lubanjska” je neusporediv s albumima glazbenika naših prostora, te bi se mogle povući poveznice s imenima kao što su Grimes ili Coco Rosie.

Kritika hvali ovaj uradak jedinstvene multiinstrumentalistice nazivajući ga rijetkim komadom vrhunske glazbene umjetnosti u svjetskim okvirima, hvaleći čarobno osvježenje, inovativnost, šumsku elektroniku, te sjajan zvuk i viziju koja postavlja ljestvicu ideje i realizacije  vrlo visoko.

Pi je sve zvukove, instrumente i vokale snimila u svojoj sobi, pritom otkrivši cijeli novi svijet snimanja i produkcije, a prvi puta se okušala u miksanju i obradi pjesama. Za vizuale su zaslužne djevojke iz NJI3 (Franka Tretinjak, Dina Milovčić i Tessa Bachrach Krištofić). U samom nastanku albuma, osim Pi, koja je uradila sve, sudjelovali su Marko Kuten na aranžmanu brojnih magic synth dionica, pojedinih dionica ukulelea i back vokala na pjesmi “Kralj Matijaš” i mladi zagrebački producent Arian Vuica – Dr. Strapazoot iz GODSOUNDZ-a, poznat i po suradnji s High5 i KUKU$ Klanom kao i brojnim stranim glazbenicima, koji zaokružuje miks i master albuma.

Album se može poslušati na Bandcamp stranici.

Ulaznice su u pretprodaji 25 kn, a na dan koncerta 35 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
  • Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
  • Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
  • Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb
  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
  • www.entrio.hr