Lačni Franz, Detour i Cubismo zaključuju lineup “dalmatinskog Woodstocka”
13. srpnja 2017.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Lačni Franz, Detour i Cubismo zaključuju lineup “dalmatinskog Woodstocka”

Ostalo nam je nešto manje od dvadeset dana do početka najatraktivnijeg događaja ovog ljeta na jadranskom arhipelagu – ‘dalmatinskog Woodstocka’ poznatog pod imenom Lastovo – Otok Glazbe!

U samom vrhuncu ljetne sezone, tokom četiri vrela kolovoška dana, od 01. do 04. kolovoza popularna otočna uvala Mihajla pretvorit će se pravu oazu dobrog provoda i ugostiti neka od najvećih imena domaće i regionalne glazbe.

Prva večer festivala biti će održana u čast jazz legendi, pokojnom vibrafonistu i skladatelju te osnivaču festivala – Bošku Petroviću uz gostujuću večer Max Klub Jazz Festivala iz Velenja, najveće i najvažnije slovenske jazz manifestacije te Jure Pukl Group i Vid Jamnik Trija. Kao poseban mamac za ovu ljetnu avanturu već su najavljeni omiljeni TBF, Justin’s Johnson i Fighting Fish, a lineup festivala zaključiti će jedinstveni Lačni Franz, Detour i Cubismo!

Zoran Predin i njegov Lačni Franz na Lastovo donose fantastičnu kombinaciju onoga po čemu su pojedinačno i zajedno zaslužili svoj status – odličnu, živu bendovsku svirku i inteligentno duhovite tekstove osobne i društvene tematike. Priča jednog od najvećih rock bendova ovih prostora započela je 1979., a nakon pauze od preko dva desetljeća, dočekali smo studijski album “Svako dobro”, album koji je glazbena kritika uvrstila među najbolje prošlogodišnje albume te je nedvojbeno jedan od najiščekivanijih diskografskih događaja zadnjih godina.

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektro – akustičnog pop zvuka u koji se povremeno umiješa drum’n’bass, a u recentnije vrijeme i poneka country nota. Njihova snaga nije samo u najnovijim uradcima nego i u pjesmama starijeg datuma, no treći studijski album “A što ak’ ja…” pokazao se prijelomnim u njihovom djelovanju katapultirajući sam bend u status velike glazbene pop atrakcije u regiji, gdje ga sve više tituliraju perjanicom novovalskog popa otvorivši im istovremeno veliki broj koncertnih nastupa s čime su došle i brojne nagrade.

Cubismo, na tragu prvih koraka festivala Lastovo – Otok Glazbe, povodom svoje 20. godišnjice postojanja nastavlja istraživanje jazza s latinoameričkim tragovima donoseći nam na otok svoj uzavreli ritam.

Stoga rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme i provedite nezaboravan vikend u jedinstvenom otočnom ambijentu dočekujući rasplesanu zoru! Kako bi avantura bila potpuna, osigurano je slobodno kampiranje pod zvijezdama u razdoblju od 30. srpnja do 6. kolovoza.

Festivalska ulaznica po cijeni od 200,00kn za sva četiri dana festivala može se kupiti preko online servisa Eventim.hr, dok se dnevne ulaznice po cijeni od 80,00kn mogu pronaći na licu mjesta.